Dagtrip met kleine groep naar de Pyreneeën vanuit Barcelona

 • Locatie: Barcelona, Spanje
 • Duur: 11 uur (circa)
Van USD 117,14

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ga een dagje naar de Spaanse heuvels om door de spectaculaire bergen van de Pyreneeën te wandelen tijdens een kleine groepsexcursie per minibus vanuit Barcelona. U bezoekt charmante bergdorpjes en reist in een comfortabele minibus met airconditioning. Tijdens deze kleine groepstour krijgt u persoonlijke aandacht van uw gids.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Kleine groepstour per minibus
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Ophalen bij een centraal ontmoetingspunt
De eerste stop tijdens uw kleine groepstour is de oude marktstad Vic met zijn prachtige kathedraal. Daarna bezoekt u het dorp Queralbs, met prachtige uit natuursteen gebouwde huizen, van waaruit u met de tandradbaan de Pyreneeën in gaat naar Núria.

Hier hebt u de rest van de dag de tijd om de schitterende bergen te verkennen via wandelroutes, te paard of per boot. Zie het gedeelte Reisplan voor meer informatie.

Draag tijdens deze tour warme kleding en goede wandelschoenen. Voor deze tour is geen bepaalde conditie vereist, maar als u in Vall de Núria wandelen, hebt u wel een redelijke conditie nodig. U kunt zelf beslissen hoe ver en hoe hoog u wilt gaan!

Let op: wegens jaarlijks onderhoud is de tandradbaan vanaf 1 november tot en met 30 november gesloten op maandag tot en met vrijdag. In de gevallen dat de spoorwegen gesloten is, zullen wij een alternatief aanbieden, zoals de bergvallei ingaan via de weg of van een bergwandeling op lagere hoogte genieten. Deze wijzigingen ontnemen u op geen enkele manier uw Pyreneeën-ervaring.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Barcelona
Vertrektijd:
08:30 uur
Duur:
11 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 19:30 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Dagtrip met kleine groep naar de Pyreneeën vanuit Barcelona

Val de Nuria, Spain
©000010004340

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Kleine groepstour
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Niet aanbevolen voor kinderen van 4 jaar en jonger.
 • U krijgt ook tijd om vrij te besteden, dus breng geschikte kleding, schoenen en zonnebrandcrème mee! Houd er rekening mee dat de temperaturen op hoogte lager zijn dan in de stad. Hoewel het in Barcelona misschien lekker warm is, zal het in de bergen aanzienlijk koeler zijn.
 • In zeldzame gevallen wordt het treinspoor zonder kennisgeving gesloten wegens routineonderhoud. Er worden alternatieve opties aangeboden voor alle leeftijden en condities. Een alternatief is bijvoorbeeld per weg omhoog de prachtige bergvalleien in of bergwandelingen maken aan de voet van de berg. Het uitzicht is dan net zo schitterend!
 • Deze tour is alleen in het Engels.
Reisplan:
Rijd snel naar het noorden en laat de drukte van de Mediterrane stad achter u terwijl u langs Montseny rijdt. Montseny is een nationaal park van 30.000 hectare dat in 1978 door UNESCO tot biosfeerreservaat werd uitgeroepen en nog steeds een toevluchtsoord is voor onder andere everzwijnen, dassen, hazen, vossen, eekhoorns, adelaars en rode patrijzen die in beuken-, dennen- en eikenbossen leven.

Op slechts een uur vanaf Barcelona ligt de oude nederzetting Vic, waar u een korte stop maakt. Hier kunt u door het stadscentrum wandelen en de kathedraal (een mengelmoes van stijlen van romaans tot neoklassiek) en de schitterende renaissance en barokke gebouwen zien. Ook kunt u even ontspannen tijdens het ontbijt in het hart van de stad: een mooi plein met bogen waar de markt en andere belangrijke evenementen plaatsvinden.

Reis de Pyreneeën in langs het Castell de Montesquiu, dat wordt omgeven door dichte eiken- en rode dennenbossen. Het Castell de Montesquiu is een verstevigd bouwwerk uit de 10e eeuw. Hoewel het oorspronkelijk het leger diende tot de 15e eeuw, werd het daarna een statige woning.

De volgende stop is Queralbs, dat met een hoogte van 1236 meter boven zeeniveau de laatste stad is die per auto bereikbaar is onderweg naar onze bestemming in de bergen.

Queralbs heeft een bevolking van 200 permanente inwoners, maar deze aantallen stijgen aanzienlijk in de zomer, wanneer vanwege de eeuwenoude transhumancetraditie herders en hun kuddes naar hoger geleden gebieden trekken. Deze traditie is vastgelegd in 1273, toen de jonge Jacobus, zoon van Jacobus I van Aragón het recht op de weidegebieden aan de dorpsbewoners schonk. Hier ziet u de kerk Sant Sadurní de Fustanyà, die uit stenen is gebouwd die zo perfect zijn uitgehouwen dat de kerk volgens een legende door feeën is gebouwd.

Vanaf Queralbs reist u de laatste zes kilometer per indrukwekkende tandradbaan, waarvan de bouw in 1931 begon, naar een hoogte van 1964 meter boven zeeniveau de adembenemende bergvallei in, die is gevormd doordat de glaciale bewegingen van het ijs van de zeven omringende toppen naar beneden duwden. In de vallei bevindt zich een heiligdom, oorspronkelijk gebouwd om bedevaarders onderweg naar de vallei onder te brengen, waarvan de naam is afgeleid van de Maagd van Núria. Haar beeltenis schijnt opgegraven te zijn door een volhardende os.

In de vallei kunt u genieten van de ongerepte natuur die u deelt met bijzondere vogels en dieren van de vale gier tot de gems en de steenarend tot de marmot. Er zijn veel verschillende wandelingen uitgezet van verschillende moeilijkheidsgraden, maar u kunt ook paardrijden, bowlen in de open lucht, boogschietlessen nemen, midgetgolfen of op het meer varen. Als u meer zin hebt in iets rustigers, kunt u enkele typisch Catalaanse gerechten proeven die in de restaurants in de vallei worden aangeboden.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.