Stadswandeling door historisch Athene met de wisseling van de wacht

 • Locatie: Athene, Griekenland
 • Duur: 3 uur (circa)
Van USD 64,03

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ontdek wat Athene zo uniek maakt tijdens deze 3 uur durende wandeling onder leiding van een lokale gids. Dompel u onder in de rijke geschiedenis van de Griekse hoofdstad op het Syntagmaplein, waar u de opvallende wisseling van de wacht kunt bijwonen. Wandel om de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, loop over de oude Agora van Athene en bekijk het Panathinaiko-stadion. Vervolgens krijgt u een indruk van het moderne leven vanuit de Plaka (of oude stad) en Kolonaki. Het maximaal aantal deelnemers is 12 om een meer persoonlijke ervaring in een kleine groep te garanderen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Verken straten en steegjes tijdens een stadswandeling
 • Geleid door een plaatselijke gids
 • Allesomvattende stadstour
 • Directe bevestiging
 • Familievriendelijk
 • Kleine groep garandeert persoonlijke service
Ontmoet uw lokale gids op het Syntagmaplein. Geflankeerd door statige neoklassieke gebouwen (waarvan het bekendste het Grande Bretagne is, een tot hotel omgebouwd paleis dat wordt bezocht door de ‘rich and famous’) is dit het drukste en ongetwijfeld belangrijkste plein van Athene.
Voor het Griekse Parlement en het Graf van de Onbekende Soldaat voeren de opvallende evzones (presidentiële garde) de ceremoniële wisseling van de wacht uit. Maak foto's van de schildwachten in hun traditionele witte rokken en opvallende rode petten, terwijl uw gids uitleg geeft over de traditie en de betekenis van deze pracht en praal.
Vervolgens neemt u de metro naar de Akropolis van Athene, de citadel die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en uittorent boven de Griekse hoofdstad. Tijdens de rit vangt u een glimp op van de blootgelegde oude ruïnes die werden ontdekt tijdens de aanleg van de metro.
Wandel met uw gids langs de oude muren van de Akropolis, de oude Agora van Athene, de vroegere ontmoetingsplaats van de burgers en markt van de oude stad. Wandel langs oude wegen, bewonder de moderne architectuur tussen de door de tand des tijds aangevreten ruïnes en luister naar de verhalen over eeuwenoude gewoontes die nog steeds bestaan.
Ga verder naar de Plaka, de oude stad. Wandel door de drukke straatjes met winkels en Byzantijnse kerken, ga shoppen naar lokale producten zoals ouzo (een lokale likeur), olijfolie en lederwaren met hulp van uw gids.
Kom langs bekende bezienswaardigheden zoals de Boog van Hadrianus en de verwoeste Tempel van Zeus (Olympieion) op weg naar de nationale tuinen, waar zich het witmarmeren Panathinaiko-stadion bevindt, de plek waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden. Vervolgens maakt u kennis met het moderne Athene in Kolonaki, een chique wijk en winkelcentrum bij de Lykabettus-heuvel.
De tour eindigt bij de Academie van Athene, waarna u uw sightseeingtour desgewenst zelf kunt voortzetten.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Athene
Vertrektijd:
9:30 uur
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt bij de Academie van Athene

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Stadswandeling door historisch Athene met de wisseling van de wacht

Historical Athens Walking Tour

Inbegrepen:
 • Plaatselijke gids
 • Metrokaartje
Niet inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 4 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u binnen 3 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: Ad v , november 2015

We hadden Maeva als gids. Ze was ontzettend vriendelijk en kon ons heel veel vertellen.