Tweedaagse reis naar Delphi en Meteora vanuit Athene

 • Locatie: Athene, Griekenland
 • Duur: 2 dagen (circa)

Speciale aanbieding
USD 211,95  Bespaar  USD 21,20

Van USD 190,75

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan

Speciale aanbieding

Boek vóór 31 december 2017 en profiteer van een viersterrenaccommodatie voor de prijs van een driesterrenaccommodatie

Bezoek het oude Delphi en Meteora, twee legendarische UNESCO-werelderfgoedplaatsen, tijdens een tweedaagse tour vanuit Athene! Verken de archeologische site van Delphi op een wandeling met een deskundige gids en leer alles over de Griekse Oudheid terwijl u de tempel van Apollo en andere monumenten bezoekt. Reis door de pittoreske stadjes van de Thessalische vlakte en overnacht in een 3- of 4-sterrenhotel in Kalambaka, de poort naar Meteora. Verken de volgende dag twee van de betoverende, op rotspilaren gebouwde kloosters van Meteora voordat u terugreist naar Athene.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Alle belastingen, brandstoftoeslagen en servicekosten inbegrepen
 • Meerdaagse trip
 • Allesomvattende tour
 • Geleid door een plaatselijke gids
Bekijk de geschiedenis van het oude Griekenland van dichtbij tijdens deze onvergetelijke tweedaagse trip. Bekijk het reisplan hieronder voor meer informatie over elke dag van de reis.

Recente foto's van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Geselecteerde centraal gelegen hotels in Athene en ontmoetingspunten bij het Syntagma-plein
Vertrektijd:
8:30 uur

U wordt vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald

Duur:
2 dagen (circa)
Gegevens terugreis:
Keert op dag 2 rond 19:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

4-sterrenhotel
Code: 1STACC

Tour met overnachting in een 4-sterrenhotel

Engels
Van
USD 190,75
Prijsgegevens
3-sterrenhotel
Code: TCACC

Tour met overnachting in een 3-sterrenhotel

Engels
Van
USD 190,75
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Tweedaagse reis naar Delphi en Meteora vanuit Athene

Meteora, Greece
©59151913

Inbegrepen:
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Professionele gids
 • Maaltijden zoals vermeld in reisplan (O=ontbijt, L=lunch, A=avondeten)
 • Overnachting
 • Lokale belastingen
 • Entreeprijzen voor het Oude Delphi
 • Gratis WiFi in het Amalia-hotel
 • Kaart van Griekenland
 • Ophalen en afzetten bij hotel (alleen bij bepaalde hotels)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Lunch
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Er wordt 1 kamer per boeking toegewezen. Als u meer dan 1 kamer nodig hebt, dient u aparte boekingen te maken
 • Er geldt een kledingvoorschrift voor het betreden van gebedshuizen en bepaalde musea. Korte broeken en mouwloze kleding zijn niet toegestaan. De knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. U loopt het risico dat u de toegang wordt geweigerd als u niet voldoet aan deze kledingvoorschriften
 • Niet rolstoeltoegankelijk
 • Ophalen aan de poort of bij privé-appartement is niet beschikbaar
Reisplan:
Dag 1: Athene – Livadeia – Delphi – Kalambaka (D)
Begin uw 2-daagse tour als u wordt u opgehaald bij uw centraal gelegen hotel in Athene. U kunt ook op eigen gelegenheid naar Hotel Amalia in de buurt van het Syntagma-plein gaan voor de ontmoeting met uw gids. Stap in de touringcar met airconditioning en ontspan tijdens de reis in noordwestelijke richting naar Delphi.

Stop in het historische kuuroord Livadeia om even de benen te strekken, en rijd vervolgens via de grotere pittoreske stad Arachova door naar Delphi. Dit dorp ligt dominant bovenop een klif ten westen van het bergmassief de Parnassus en is thuisbasis van een van de beroemdste archeologische sites: het oude Delphi. Maak een wandeling van 1,5 uur op deze plek die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en leer alles van uw gids over de oude Griekse beschaving in Delphi. Het oude Delphi werd gebouwd op de plek waar de adelaars van de Griekse god Zeus botsten toen zij aan tegenoverstelde uiteinden van de aarde werden losgelaten. Delphi is bezaaid met monumenten uit die tijd, zoals de tempel van Apollo, een van de hoogtepunten van de site.

Geniet van een lunch in de stad (op eigen kosten), en ontspan in de namiddag op uw reis door midden-Griekenland. Kijk uit het raam terwijl u de Thessalische vlakte oversteekt en mooie stadjes als Amphissa, Lamia en Trikala passeert. Vroeg in de avond komt u aan bij uw hotel in Kalambaka. Na het inchecken kunt u zelfstandig de stad in gaan en na terugkomst ontspannen dineren in uw hotel.

Overnachting: 4-sterrenhotel Amalia Kalambaka of 3-sterrenhotel Orfeas in Kalambaka

Dag 2: Kalambaka – Meteora – Thermopylae – Athene (O)

Na het ontbijt in uw hotel reist u naar Meteora, uw eerste bestemming van de dag! Deze plek die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is de thuisbasis van meer dan 20 rotskloosters, die gevaarlijk hoog boven op de torenhoge zandstenen rotsen van Meteora staan of die in de kliffen in natuurlijk gevormde grotten zijn gebouwd.

Met uw gids brengt u een bezoek aan twee prachtige kloosters en hoort u leuke weetjes en anekdotes over de monniken die er ooit woonden. De kloosters werden ooit bewoond door 11e-eeuwse kluizenaars en werden later een vluchthaven voor monniken die het bloedvergieten ontvluchtten toen het Romeinse Rijk begon te vallen. De twee kloosters die u gaat bezoeken zijn onderhevig aan veranderingen, maar meestal zijn het het Grand Meteora-klooster, het Moni Varlaam of het Moni Agiou Stefanou.

Ga na uw bezoek aan Meteora weer terug naar uw touringcar voor de terugreis naar Athene. De volledige reis duurt ongeveer vier uur, dus geniet halverwege van een stop in de kustplaats Thermopylae, in de buurt van Lamia. Gebruik de pauze om te lunchen (op eigen kosten), en om uw benen te strekken en kom alles te weten over de historische strijd van Thermoplylae tussen de Griekse Spartanen en Perzen.

Reis door naar de Griekse hoofdstad en uw 2-daagse tour eindigt als u vroeg in de avond wordt afgezet bij het vertrekpunt (uw hotel of het centrum van Athene).
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: Johannes C , juni 2015

A lot of beautiful greek remains and monasteries on high rocks. Still ample time for relaxing.