Zelfstandige tour door het Joods Cultureel Kwartier

 • Locatie: Amsterdam, Nederland
 • Duur: 2 uur (circa)
Van USD 17,46

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Prachtige synagogen, opvallende gebouwen en indrukwekkende monumenten kleuren de straten van het Joods Cultureel Kwartier van Amsterdam. Wandel door deze historische wijk en breng een bezoek aan het Joods Historisch Museum, een toonaangevende Nederlandse culturele instelling met een boeiend kindermuseum, de opmerkelijke Portugese Synagoge, het aangrijpende nationale Holocaust-monument (de Hollandsche Schouwburg) en het Nationaal Holocaust Museum. Vijf culturele instellingen toegankelijk met één ticket.

Talen tour

Audio Engels
Audio Nederlands
Tekst Engels

Hoogtepunten

 • Stap terug in de tijd tijdens een historische tour
 • Audio-commentaar via koptelefoon
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Familievriendelijk
Ontdek het Joods Cultureel Kwartier in het hart van Amsterdam.
Prachtige synagogen, opvallende gebouwen en indrukwekkende gedenktekens sieren de straten van de oude Joodse wijk van Amsterdam. Het Joods Cultureel Kwartier ligt in het hart van de wijk. Het is minder dan een vierkante kilometer groot en bevat het Joods Historisch Museum met het indrukwekkende JHM Kindermuseum, de statige Portugese synagoge, het Holocaustmonument en het Nationaal Holocaust Museum. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de Joodse cultuur, geschiedenis en tradities - allemaal met één ticket.

Portugese Synagoge
Middenin het Joods Cultureel Kwartier staat de indrukwekkende Portugese Synagoge. Het gebouw wordt nog steeds als gebedshuis gebruikt, maar is ook open voor het publiek, en er worden regelmatig concerten gegeven. Het 17e-eeuwse interieur is nog steeds volledig intact en wordt verlicht door honderden kaarsen. De andere gebouwen van het complex omvatten schatkamers waar bezoekers een unieke verzameling ceremoniële objecten gemaakt van zilver, goud, zijde en brokaat kunnen aanschouwen. 

Joods Historisch Museum

Als u naar Amsterdam gaat moet u in ieder geval een bezoek hebben gebracht aan het Joods Historisch Museum. Dit museum bevindt zich in vier monumentale synagogen en biedt een unieke kijk op alle facetten van het Joodse leven in het Nederland van vroeger en van nu. Het museum heeft een grote multimediacollectie, variërend van schilderijen tot films, en van alledaagse objecten tot 3D-presentaties, en heeft altijd één of twee tijdelijke tentoonstellingen.

JHM Kindermuseum
In het Joods Historisch Museum is er een museum speciaal voor kinderen! Het is ingericht als een Joods familiehuis met zes kamers, waar kinderen van 6 tot 12 jaar spelletjes kunnen spelen die hun leren over de Joodse cultuur - soms serieus en soms met humor. Kinderen kunnen brood bakken in de koosjere keuken, Hebreeuws leren in de studiekamer of samen muziek maken in de muziekkamer.

Nationale Holocaust-monument
Tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten de bezetters joden samenkomen in dit voormalige theater. Tienduizenden mensen werden hier gevangengehouden, niet wetend welk lot hen boven het hoofd hing tot ze werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen. De Hollandsche Schouwburg is nu een gedenkplaats met een muur met namen ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers. Er is ook een tentoonstelling over de Holocaust in Nederland.

Nationaal Holocaust Museum
Via dit voormalige gebouw voor lerarenopleidingen werden honderden Joodse kinderen, die in de aangrenzende crèche gevangen werden gehouden, naar relatief veilige plekken gesmokkeld met de hulp van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze historische plek, in het Nationaal Holocaust Museum, wordt het verhaal van de Holocaust verteld door middel van wisselende tentoonstellingen en artistieke evenementen die zijn gebaseerd op persoonlijke verhalen.


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Het centrum van Amsterdam, vlakbij het Waterlooplein.
Vertrektijd:
Flexibel
Duur:
2 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels
Nederlands
Engels

Aanvullende informatie

Zelfstandige tour door het Joods Cultureel Kwartier

Jewish Cultural Quarter - Portuguese Synagogue

Inbegrepen:
 • Entreeprijzen voor het museum
 • Audiotour
 • Kaart met wandeling door de oude Joodse wijk
Niet inbegrepen:
 • Rondleiding
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene
 • De Portugese synagoge is op zaterdag gesloten, maar controleer uw agenda op Joodse feestdagen.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie