Tour van halve dag door West MacDonnell-gebergte met optioneel Alice Springs Desert Park

 • Tourcode: 2230A24_A26
 • Locatie: Alice Springs, Australië
 • Duur: Alleen tour - 3,5 uur
  Tour met Desert Park - 11 uur

Dit product is momenteel niet beschikbaar

Ontdek de ruige schoonheid van de Australische outback tijdens een tour van een halve dag vanuit Alice Springs naar het West MacDonnell-gebergte, ook wel de West Macs genaamd. Kijk vanaf Anzac Hill uit over de bergen bij zonsopkomst, bewonder de prachtige formaties van rood steen tijdens een wandeling door de Simpsons Gap en de Standley Chasm-kloof en breng een bezoek aan het monument voor de oprichter van de Royal Flying Doctor Service. U kunt ervoor kiezen om de middag door te brengen in Alice Springs Desert Park, waar via tentoonstellingen over de flora en fauna in de woestijn en traditionele Aboriginal-cultuur uw aandacht wordt gevestigd op het web van het leven op dit droge land.

Talen tour

Gids Engels
Nadat u 's ochtends bij uw hotel bent opgehaald, reist u per comfortabele touringcar naar Anzac Hill voor een panoramisch uitzicht bij zonsopkomst over de bergen en de Heavitree Gap. Uw gids vertelt u verhalen over de geschiedenis van het gebied en het belang van dit land voor de leden van de Arrernte-stam, de oorspronkelijke Aboriginal-eigenaars ervan.

Vanaf Anzac Hill gaat uw reis verder via het schilderachtige platteland, langs bijzondere waterpoelen, kloven en ravijnen. Stop bij de begraafplaats van Eerwaarde John Flynn, de man die de beroemde Royal Flying Doctor Service heeft opgericht, een luchtambulancedienst waardoor medische hulp kan worden verleend aan mensen die in afgelegen plaatsen in de outback wonen.

Vervolg uw reis naar Simpsons Gap, een bekend ravijn dat dwars door het West MacDonnell-gebergte snijdt. Na een korte wandeling langs een rivierbedding komt u bij een natuurlijk gevormd amfitheater van rotsen aan. Probeer de met uitsterven bedreigde petrogale lateralis (black-footed rock wallaby) te spotten die tussen de zwerfkeien door hupt. Loop tussen de wanden van rood steen van de kloof Standley Chasm (Angkerle) en wandel door de vegetatie met palmvarens, eucalyptusbomen, acacia's en cipressen.

In deze prachtige omgeving kunt u genieten van een heerlijke picknick-lunch, verzorgd door uw gids. Drink een kopje traditionele billy-thee, een lekkernij uit de outback die boven een kampvuur wordt getrokken. Na de lunch keert u terug bij de touringcar om terug te gaan naar de stad, waarmee de tour ten einde komt. U kunt er ook voor kiezen om in de middag Alice Springs Desert Park te verkennen tijdens een zelfstandige tour.

Alice Springs Desert Park:

Upgrade uw tour met een volledige middag waarin u Alice Springs Desert Park op uw gemak kunt verkennen. Volg een makkelijk wandelpad door drie gevoelige ecosystemen waaruit de Australische woestijnen bestaan, namelijk zand, bos en rivier, en leer meer over de kenmerkende flora en fauna. Enthousiaste en deskundige lokale gidsen delen graag hun kennis over de flora en fauna en de tradities van de Aboriginals van de Arrernte-stam met u. Luister naar enkele verhalen over de Droomtijd, waarin de verbindingen tussen mensen, dieren en land worden beschreven.

Een van de hoogtepunten van de tentoonstellingen is het nachtdierenhuis, een simulatie van een woestijn in de nacht waar u zeldzame en door uitsterven bedreigde dieren kunt zien die alleen in het donker naar buiten komen, waaronder grote langoorbuideldassen en vleesetende Australische spookvleermuizen. Bij het aquarium kunt u dieren die normaal gesproken in een waterpoel zitten, van dichtbij bekijken, waaronder vissen, gravende kikkers, rivierkreeften en schildpadden. Zie tijdens een demonstratie in het amfitheater buiten hoe de majestueuze roofvogels hun vleugels uitslaan.

Aan het einde van de middag kunt u met een shuttlebus terugreizen naar uw hotel. De shuttlebus haalt u op om 16:30 uur.

Programmagegevens

Vertrekpunt:

Tour vertrekt vanaf hotels in Alice Springs

Vertrektijd:
07:30 uur

U wordt vóór deze tijd bij uw hotel opgehaald

Duur:
Alleen tour - 3,5 uur
Tour met Desert Park - 11 uur
Gegevens terugreis:

De optie Alleen tour eindigt in Alice Springs om ongeveer 12:00 uur

De optie Tour met Desert Park eindigt in Alice Springs om ongeveer 16:30 uur

Aanvullende informatie

Tour van halve dag door West MacDonnell-gebergte met optioneel Alice Springs Desert Park

Simpsons Gap

Inbegrepen:
 • Tour met een kleine groep
 • Lunch
 • chauffeur en gids
 • Live commentaar aan boord
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Er is een minimumaantal reizigers vereist. Het kan zijn dat de trip na bevestiging wordt geannuleerd als er niet genoeg deelnemers zijn. Mocht dit gebeuren, dan wordt er een alternatief aangeboden of wordt u volledig terugbetaald.
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
 • Voertuigen zijn toegankelijk voor passagiers met een inklapbare rolstoel, maar de chauffeur kan vanwege verzekeringsvoorschriften niet helpen bij het in- en uitstappen
 • Geef specifieke dieetwensen door wanneer u boekt
 • Voor deze tour geldt een maximumaantal van 16 mensen
Reisplan:
Hotellijst voor ophaaldienst:
06:35 - A Good Rest B&B
06:55 - Alice in the Territory
07:05 - Alice Lodge
06:35 - Alice Motor Inn
06:45 - Alice on Todd
06:50 - Annie's Place
07:10 - Aurora Alice Springs
07:05 - Chifley Alice Springs Resort
06:55 - Desert Palms Resort
06:35 - Desert Rose Inn
07:15 - Diplomat Motel
06:55 - DoubleTree Hilton Alice Springs
06:35 - Elkira Motel
06:40 - G’Day Mate Caravan Park
07:15 - Haven Backpackers
06:40 - Heavitree Gap Outback Lodge
06:40 - Heritage Caravan Park
06:50 - Ibis Styles Oasis
06:55 - Lasseters Casino Hotel
06:40 - MacDonnell Ranges Caravan Park
06:35 - Mount Nancy Motel
06:40 - Pathdorf Bed & Breakfast
07:00 - Quest Apartments
06:35 - Stuart Caravan Park
06:45 - Swagmans Rest Motel
07:10 - Todd Tavern
06:45 - Toddy’s Resort
06:45 - White Gum Apartments
06:35 - Wintersun Caravan Park
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Aanvullende informatie