Viator
Van USD 100,98

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Bekijk op één ochtend de hoogtepunten van de wereldberoemde Vaticaanse Musea op deze intieme wandeling met kleine groep door het Vaticaan! U begint 's morgens vroeg om de hitte en drukte voor te zijn en u slaat met uw speciale ticket de wachtrijen over om meteen naar binnen te mogen. Onder leiding van een deskundige Vaticaangids voert de tour u langs de heilige Sixtijnse Kapel, de Stanze di Raffaello, de Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer!

Vanwege een nieuw partnerschap met het Vaticaan biedt deze rondleiding viptoegang door een aparte deur, waarmee u alle wachtrijen overslaat, zelfs de voorkeursrijen. Het aantal deelnemers aan deze unieke tour door het Vaticaan is beperkt tot 12 personen, zodat u het beste van de Vaticaanse Musea krijgt te zien in een kleine groep.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Inclusief alle toegangsprijzen
 • Tour met doorlopend commentaar
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Meestal snel uitverkocht
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Kleine groepstour
De Vaticaanse Musea omvatten één van 's werelds grootste museumcomplexen, met zo'n 2000 kamers die zich over bijna 15 km uitstrekken in Vaticaanstad. De musea, met een schat aan ongelooflijke kunst en architectuur, vormen het hoogtepunt van de meeste bezoeken aan het Vaticaan, dus wachtrijen zijn voorspelbaar lang. Wachtrijloze rondleidingen door het Vaticaan zijn zo populair dat zelfs de voorkeursrijen lang zijn! Maar deze rondleiding bevat exclusieve toegang door een gereserveerde ingang, zodat u niet in lange rijen hoeft te wachten. U mag naar binnen zodra de deuren opengaan en passeert de lange wachtrijen voor toegang tot het hart van het Vaticaan voordat andere bezoekers naar binnen mogen.

Wandel met uw kleine groep van niet meer dan 12 personen door de gangen om 's werelds grootste particuliere kunstcollectie te bekijken die ooit uitsluitend was bestemd voor de paus. Uw deskundige gids vertelt u verhalen over de Vaticaanse macht en intriges, waarbij het net is alsof de kunstwerken uit de renaissance tot leven komen.

Slenter door de Stanze di Raffaello, de vier kamers die zijn versierd met schilderingen van Rafaël en zijn leerlingen, voordat u een bezoek brengt aan de adembenemend mooie Sixtijnse Kapel, die wordt beschouwd als de huiskapel van de paus. Wandel door deze heilige plek in het Vaticaan om de adembenemende fresco's van Michelangelo De schepping van Adam en Het laatste oordeel te bekijken, zonder de drukte die later op de dag ontstaat.

Het laatste deel van uw tour met kleine groep naar het Vaticaan is gericht op de Sint-Pietersbasiliek, met zijn karakteristieke koepel van 137 meter hoog. Ga naar binnen om te kijken waarom de basiliek zoveel meer is dan alleen een kerk, en vergaap u aan de indrukwekkende architectuur en mozaïeken, waaronder een ander meesterwerk van Michelangelo, de Pietà. Volgens overlevering staat de Sint-Pietersbasiliek, doordrenkt van geschiedenis, op de grond waar de apostel Petrus werd gekruisigd en begraven​​.

Uw gids zal vertellen over de hoogtepunten van de basiliek en zijn betekenis als heiligste plaats in het christendom, voordat uw tour eindigt op het prachtige Sint-Pietersplein.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Tour vertrekt bij de ingang van de Vaticaanse Musea.
Vertrektijd:
8:10 uur (uiterlijk om 7:55 uur aanwezig)
Duur:
3 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt bij de Sint-Pietersbasiliek

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.


Aanvullende informatie

Tour met een kleine groep met vroege toegang tot Vaticaanse Musea met de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel

Skip the Line: Vatican Museums Small-Group Walking Tour
©,

Inbegrepen:
 • Privéwandeling met kleine groep
 • Entree
 • Professionele gids
 • Gegarandeerd voorbij aan wachtrijen
 • Hoofdtelefoon om de gids duidelijk te horen
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging wordt ontvangen ten tijde van de boeking, tenzij geboekt binnen 1 dag van vertrek. In dat geval zult u de bevestiging zo snel mogelijk ontvangen, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Er geldt een kledingvoorschrift voor het betreden van gebedshuizen en bepaalde musea. Korte broeken en mouwloze kleding zijn niet toegestaan. De knieën en schouders van zowel mannen als vrouwen MOETEN bedekt zijn. U loopt het risico dat u de toegang wordt geweigerd als u niet voldoet aan deze kledingvoorschriften
 • Wanneer u deze tour van tevoren boekt, kunt u de lange wachttijden (van soms wel twee uur!) voor de Vaticaanse Musea overslaan. Bezoekers moeten bij de beveiligingscontrole door een detectiepoortje. Het kan 20-30 minuten duren om door de beveiligingscontrole te komen.
 • Tijdens deze tour wordt redelijk veel gewandeld en wij raden u daarom aan om comfortabele schoenen aan te trekken
 • In zeldzame gevallen wordt de Sint-Pietersbasiliek zonder kennisgeving gesloten. Als dit gebeurt, brengen we de volle 3 uur door in de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Zodra er sluitingsdata bekend zijn, zullen we deze ook vermelden. Indien mogelijk krijgt u aan het begin van uw tour bericht van uw gids als de Sint-Pietersbasiliek onverwacht gesloten is. Aangezien dit buiten onze zeggenschap valt, kunnen wij geen vergoedingen of kortingen geven
 • Informatie met betrekking tot rolstoelgebruikers: Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Vaticaanse Musea stellen gratis rolstoelen beschikbaar in de lobby. U kunt er bij binnenkomst gemakkelijk een ophalen, voordat u uw bezoek zonder rondleiding begint. Als u op zoek bent naar een rondleiding voor rolstoelgebruikers, adviseren wij u onze privétour te boeken, zodat een gids u langs de alternatieve routes kan leiden.
 • Sint-Pietersbasiliek, de grotten en de koepel: Na de tour kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan deze attracties. Onze tour eindigt aan de voorzijde van de Sint-Pieter, die een zeer gunstige locatie is om te lunchen, de Vaticaanse boekwinkel of het Vaticaanse postkantoor te bezoeken, de Sint-Pietersbasiliek binnen te gaan en de onderliggende grotten te bekijken of de koepel te beklimmen. Uw gids wijst u graag de juiste richting!
 • Rugzakken, statieven en grote paraplu's moeten in een garderobe bij de ingang van de Vaticaanse Musea worden achtergelaten. Om overlast voor uw groep te vermijden, raden we u aan deze voorwerpen niet mee te nemen op deze tour
 • Tours die op woensdag vertrekken: er is een mogelijkheid dat de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein niet kunnen worden bezocht vanwege de wekelijkse pauselijke audiëntie; de toegang tot de Sint-Pietersbasiliek is dan gesloten. Als alternatief bieden we u een langere wandelroute door de musea van het Vaticaan, waaronder de Sixtijnse Kapel en Stanze di Eliodoro. Onze excuses voor enig ongemak. Als u de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein graag wilt bezoeken, kies dan GEEN woensdag als reisdatum.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: L.G.J. C , april 2014

Het was een super rondleiding, vogelvlucht door het Vaticaan museum en daarna Sixtijnse kapel en de St. Pieter. Hele leuke gids die veel wist te vertellen. Ook het vroege tijdstip is een aanrader. Je bent alle drukte voor en hoeft niet uren in de rij te wachten. Kortom een echte aanrader!