Viator

 • Locatie: Parijs, Frankrijk
 • Duur: 90 minuten (circa)
Van USD 11,94

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Het is een van 's werelds meest geliefde lekkernijen, maar er zijn slechts weinig mensen die er veel over weten. In het chocolademuseum voor fijnproevers (Musée Gourmand du Chocolat) in Parijs, proeft u zich een weg door de evolutie van chocolade. U pluist de 4000-jarige geschiedenis uit, van mystieke cacaorituelen bij oude Azteekse stammen tot de glanzende chocoladelekkernijen die u in winkeletalages ziet liggen van chique Parijse chocolatiers. Proef verschillende chocoladeproducten terwijl u getuige bent van hoe ze gemaakt worden en geniet als afsluiting van een kop warme chocolademelk (indien optie geselecteerd). Van 1 juli tot en met 30 september 2016 kunt u onder leiding van de chocolatier uw eigen bonbons maken tijdens de 10 minuten durende workshop: 'Franse mendiants', chocoladeschijfjes met noten en vruchten (indien deze optie is geselecteerd).

Hoogtepunten

 • Inclusief alle toegangsprijzen
 • Verschillende vertrektijden gedurende de dag
 • Ideaal voor families
 • Perfect geschikt voor alle leeftijden en vaardigheidsniveau's
Het Chocolademuseum voor fijnproevers (Musée Gourmand du Chocolat) in Parijs is na Brugge en Praag het derde Choco-Story-museum van de familie Van Belle. Dit chocolademuseum in het centrum van Parijs geeft u een kijkje in de keuken van de evolutie van chocolade. Alle informatiebordjes zijn in het Engels, Frans en Spaans, en er zijn activiteiten voor kinderen, waaronder een speurtocht.

Op uw zelfstandige tour door het 850 m2 grote museum, komt u meer dan 1000 originele voorwerpen tegen in verschillende tentoonstellingen en demonstraties die de 4000-jarige geschiedenis van de cacaoboon in al zijn vormen vertellen. Te beginnen met de Olmeken, Maya's en Azteken, leert u meer over de belangrijke rol die cacao in oude culturen speelde.

Maak een sprong naar 1502, toen Christoffel Columbus en zijn bemanning een Maya-koopman beroofden en in het proces enkele cacaobonen confisqueerden. Hij was niet onder de indruk van de goederen, maar bracht niettemin de cacaobonen mee terug naar koning Ferdinand en koningin Isabella als curiositeit. Tegen het einde van de 16e eeuw was het gebruik van cacao wijdverspreid over Europa. 

U ziet ook hoe het proces van chocolade maken door de eeuwen heen steeds verder gestroomlijnd is. Kijk naar demonstraties om het geheim achter de glanzende buitenlaag te ontdekken die chocoladelekkernijen zo aantrekkelijk maakt, en proef een paar chocoladeproducten die ter plekke gemaakt worden. Geniet van de romige gladheid van Costa Ricaanse chocolade, de heerlijke 'smelt-in-de-mond' fruitigheid van Peruaanse chocolade, de zoete aroma's van cacaobonen uit Vanuatu en nog veel meer. En u hoeft zich niet schuldig te voelen als u buiten uw boekje gaat vandaag: u leert namelijk ook dat chocola veel voordelen voor uw gezondheid heeft.

Geniet aan het einde van uw bezoek van een kop warme chocolademelk (indien optie geselecteerd) en kijk even rond in de museumwinkel om eventueel een boek, souvenir of chocola te kopen.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Chocolademuseum voor fijnproevers (Musée Gourmand du Chocolat), centrum van Parijs
Vertrektijd:
Museum geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Laatste toegangstijd om 17:00 uur.
Duur:
90 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Alleen toegang tot museum
Code: MUSEUM

Deze optie biedt u toegang tot het Chocolademuseum.

Van
USD 11,94
Prijsgegevens
Toegang tot museum en warme chocolade
Code: MUSEUMHC

Deze optie is inclusief een kop warme chocolademelk aan het einde van uw bezoek.

Van
USD 15,20
Prijsgegevens
Met warme chocolademelk + doosje chocola
Code: CHOCOBUNDLE

Als u deze optie kiest, krijgt u aan het einde van uw bezoek een kop warme chocolademelk en een doosje chocola van 500 gram.

Van
USD 24,97
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Parijs Chocolademuseum

Choco-Story - The Gourmet Chocolate Museum

Inbegrepen:
 • Toegang tot het chocolademuseum voor fijnproevers
 • Tot maximaal 10 chocoladeproeverijen
 • Kop warme chocolademelk (indien optie geselecteerd)
Niet inbegrepen:
 • Gids
 • Audiogids
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.