Viator

 • Locatie: Parijs, Frankrijk
 • Duur: 2 uur (circa)
Van USD 81,00

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Vergaap u aan de indrukwekkende art-nouveau-architectuur van Parijs tijdens deze 2 uur durende wandeling door het 8e en 9e arrondissement. Bewonder enkele van de mooiste gebouwen van Parijs, zoals Gare St Lazare, het operagebouw Palais Garnier en het beroemde warenhuis Galeries Lafayette. Stop onderweg voor een drankje bij een traditionele Parijse brasserie met art-nouveau-interieur terwijl uw gids vertelt over de architectuurstijlen die het Parijs van nu hebben vormgegeven. Deze tour is bestemd voor een kleine groep van maximaal acht personen om een meer persoonlijke ervaring te kunnen garanderen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Perfecte kennismaking voor nieuwe bezoekers
 • Kleine groepstour
 • Proef de atmosfeer tijdens een wandelingtocht
Uw gids wacht u vroeg in de middag op buiten Gare St Lazare, het op één na drukste treinstation van Parijs. Kijk omhoog naar de indrukwekkende, statige gevel van het station en kom meer te weten over zijn architectuur voordat u begint aan uw wandeling door het 8e en 9e arrondissement, bekend om de vele art-nouveaugebouwen.
Ontdek het spectaculaire art-nouveau-interieur van een traditionele Parijse brasserie en neem de sfeer in u op terwijl u geniet van een drankje en naar uw gids luistert. Ga verder naar het Palais Garnier, het wereldberoemde operagebouw, ook bekend als de Opera Garnier. Bewonder de spectaculaire bouwstijl en het sierlijke metselwerk van het gebouw wanneer u er omheen loopt. Het Palais Garnier is eind 19e eeuw gebouwd en wordt algemeen beschouwd als een symbool van Parijs, dat even belangrijk is als de Eiffeltoren of de Notre Dame. Tot op de dag van vandaag raken bezoekers gegrepen door zijn schoonheid.

Vervolgens wandelt u naar Boulevard Haussmann, een bruisende straat vernoemd naar de 19e-eeuwse stadsarchitect Georges-Eugène Haussmann. Hij heeft Parijs veranderd van een middeleeuwse vervallen stad in een indrukwekkende metropool met lange, brede, gelijkvormige straten om het stadscentrum lucht, licht en esthetische schoonheid te geven. Haussmann heeft Parijs opnieuw vormgegeven op het hoogtepunt van de art nouveau, een kunststroming die zijn bloeitijd kende van 1890 tot 1910. De art-nouveaubeweging was een reactie op de klassieke academische kunst die de voorgaande eeuwen domineerde en werd geïnspireerd door natuurlijke vormen en structuren, met veel nadruk op gebogen lijnen en vloeiende figuren.
Aan deze drukke boulevard vindt u het luxe warenhuis Galeries Lafayette, dé plek in Parijs voor designerproducten, naast Printemps. Stap binnen en bewonder de enorme glas-in-loodkoepel en versierde balkons. Het gebouw doet eerder denken aan een weelderig paleis dan aan een warenhuis. Luister naar de verhalen van uw gids over de stijlen, technieken en technologieën die gebruikt zijn om dit architectonische meesterwerk te maken.
Nadat u twee uur de architectuur hebt bewonderd in het 8e en 9e arrondissement van Parijs, eindigt uw tour op Boulevard Haussmann.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Gare St Lazare, centrum van Parijs
Vertrektijd:
15:00 uur
Duur:
2 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Eindigt bij Boulevard Haussmann

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.


Aanvullende informatie

Art-nouveau-wandeling in Parijs

Art Nouveau Walking Tour in Paris

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Een drankje bij een brasserie
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Toegang tot Palais Garnier (alleen buiten)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.