Viator

 • Tourcode: 2452SOLSTICE
 • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: Variabel: 7-12 uur (circa)
Van USD 114,38

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
 • Gegevens
Ervaar de zomerse zonnewende van 2016 bij Stonehenge tijdens een zonsondergang- of zonsopgangexcursie vanuit Londen! De astrologische viering op de oude locatie is uitgegroeid tot een jaarlijkse pelgrimstocht voor druïden, zonne-aanbidders en vereerders die daar samenkomen om de zomer te verwelkomen. Omarm de festivalsfeer tijdens een zonsondergangbezichtiging op 20 juni of tijdens een zonsopgangbezichtiging op 21 juni, en wandel de steencirkel zelf binnen. Zonsondergangbezichtigingen zijn inclusief een trip naar de nabijgelegen steencirkel van Avebury en een licht diner in het dorpje Lacock.

Hoogtepunten

 • Dit maakt u maar eens in uw leven mee
De zomerse zonnewende (of Litha) vindt plaats wanneer de zon de meeste noordelijke latitude bereikt en de dagen het langst zijn. Traditioneel markeert deze gebeurtenis de eerste dag van de zomer en deze wordt wereldwijd gevierd. Een van de meest legendarische vieringen van de zonnewende vindt op Stonehenge plaats vanwege de spirituele betekenis van deze locatie voor druïden, heidenen en zonne-aanbidders. Dus sluit u aan bij de massa die de oude locatie bezoekt en vier de zonnewende van 2016 tijdens de zonsondergang- of zonsopkomstbezichtiging.

Zonsondergangbezichtiging: 20 juni (11 uur)
Verlaat het centrum van Londen in de vroege middag en reis westwaarts per luxe touringcar. Uw eerste stop is Avebury, een klein dorpje in het graafschap Wiltshire. Dit dorpje bevat drie neolithische steencirkels, een ervan is de grootste in Europa. Loop rond met uw gids en reis vervolgens naar het pittoreske plaatsje Lacock voor een vroeg avondmaal in een traditionele dorpspub.

Stap weer in de touringcar en reis naar Stonehenge, waar u rond 19:00 uur arriveert om rond de stenen te wandelen met de rest van de bezoekers. U hoort dat Stonehenge ongeveer 5000 jaar oud is en wordt op de hoogte gesteld van de verschillende theorieën die deze mystieke cirkel omringen. Werd de cirkel gebouwd als een tempel voor de zon of als een uitgebreide begraafplaats? Waar kwamen de 36.000 kilo zware stenen vandaan en wie heeft ze daar geplaatst? Poseer voor foto's terwijl de zon ondergaat bij de beroemde stenen rond 21:30 uur en aanschouw de heidense rituelen en ceremoniën die plaatsvinden om de zonnewende te markeren.

Na drie uur op Stonehenge keert u terug naar uw touringcar en reist u naar het centrum van Londen, waar u rond middernacht wordt afgezet bij het vertrekpunt.

Zonsopgangbezichtiging: 21 juni (7 uur)
Stap in het centrum van Londen in de heel vroege ochtend in uw touringcar en reis rechtstreeks naar Stonehenge, waar u rond 3:00 uur aankomt. De zon komt rond 4:45 uur op, zodat u genoeg tijd hebt om te genieten van de feestelijke sfeer in aanloop naar deze gebeurtenis. Loop rond de stenen, aanschouw de vieringen en overpeins de mysteriën rondom de legendarische steencirkel met uw gids.

Na ongeveer 2 uur en 45 minuten op de locatie keert u terug naar uw touringcar voor de terugreis naar het centrum van Londen. Uw excursie eindigt rond 8:00 uur bij het startpunt.

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Central London
Vertrektijd:
Tour zonsondergang tijdens zomerse zonnewende:
12:00 uur
Tour zonsopkomst tijdens zomerse zonnewende:
13:00 uur
Duur:
Variabel: 7-12 uur
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Bezichtiging zonsondergang
Code: 2452SET

Excursie naar Stonehenge, vertrek uit Londen om 12:00 uur

Van
USD 127,23
Prijsgegevens
Bezichtiging zonsopgang
Code: 2452RISE

Excursie naar Stonehenge, vertrek uit Londen om 13:00 uur

Van
USD 114,38
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Tour zomerse zonnewende Stonehenge vanuit Londen: bezichtiging tijdens zonsondergang of zonsopkomst

Summer Solstice

Inbegrepen:
 • Retour per touringcar met airconditioning
 • Professionele gids
 • Toegangsprijs: Stonehenge
 • Toegangsprijs: Steencirkel van Avebury (indien de zonsondergangoptie is geselecteerd)
 • Diner (indien de zonsondergangoptie is geselecteerd)
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.