Viator

 • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: 10 uur (circa)
Van USD 206,09

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Tijdens deze dagtrip vanuit Londen brengt u een uitgebreid bezoek aan Highclere Castle, het dorpje Bampton in de Cotswolds en andere locaties die beroemd zijn geworden door de bekende Britse tv-serie 'Downton Abbey'. Samen met een deskundige gids reist u naar Oxfordshire waar veel van dit kostuumdrama is gefilmd. Bezoek Cogges Manor Farm en Bampton, het plaatsje dat in de serie de naam Downton draagt. Loop langs de Grantham Arms pub en de kerk waar Lady Mary trouwde met Matthew Crawley. Bezoek de staatsiezalen en tuinen van Highclere Castle, het grootse buitenverblijf van de fictieve familie Grantham.

Hoogtepunten

 • Dagtrip vanuit Londen naar de Downton Abbey-filmlocaties en Highclere Castle, onder leiding van een deskundige gids
 • Reis van Londen naar Oxfordshire en bekijk een aantal locaties die werden gebruikt voor het filmen van de populaire tv-serie
 • Luister naar verhalen en anekdotes over de serie en personages zoals Lady Mary
 • Bezoek de Cogges Manor Farm en wandel rond in het plaatsje Bampton in de Cotswolds, een typisch Engels dorp dat in de serie de naam Downton draagt
 • Verken het landgoed en de statiezalen van Highclere Castle met inbegrip van de slaapkamers, de salon en de galerij
Reis op eigen gelegenheid naar Great Portland Street in centraal Londen waar u uw deskundige gids ontmoet. U stapt in een comfortabele touringcar met airconditioning voor een ontspannen reis naar Oxfordshire. Onderweg vertelt uw gids onderhoudende verhalen en wetenswaardigheden over het Britse kostuumdrama Downton Abbey.

Deze succesvolle serie, die voornamelijk in en rondom Oxfordshire wordt opgenomen, gaat over het leven, de drama's en schandalen van de fictieve familie Crawley en hun bedienden in de dagen voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. U krijgt speciale roddels te horen over personages als Lady Edith en Dowager Countess of Grantham en u komt achter nauwelijks bekende feiten over de filmlocaties die tijdens de tour worden bezocht.

Uw eerste stop is Cogges Manor Farm. Nuttig eerst een drankje (op eigen kosten) in het bijbehorende rustieke café voordat u een aantal opnamelocaties van de farm leert kennen.

De tour gaat verder naar het plaatsje Bampton in de Cotswolds, een typisch Engels dorp dat in de serie de naam Downton draagt. U wandelt naar de kerk waar Lady Mary trouwde met Matthew Crawley en naar het huis dat ooit fungeerde als woning van de familie Crawley. De wandeling gaat verder langs de hoofdstraat, waarbij u locaties tegenkomt zoals de fictieve Grantham Arms pub.

De tour wordt vervolgd naar Highclere Castle, een van de beroemdste filmlocaties van Downton. Onder leiding van uw gids verkent u het landgoed dat het kasteel omgeeft, met bezienswaardigheden als Monk's Garden, White Border, Secret Garden en Wood of Goodwill, en komt u alles te weten over de rol van Highclere Castle als verblijf van de familie Grantham.

Na de lunch of een klein hapje in de tearooms ter plekke (op eigen kosten) bezoekt u samen met uw gids het kasteel met zijn weelderige staatsiezalen. Treed in de voetsporen van personages als Lady Sybil en Tom Branson terwijl u door de eetzaal, de rooksalon en muziekkamer loopt en alles te horen krijgt over de Carnarvons, de familie die Highclere Castle sinds het eind van de 17e eeuw daadwerkelijk bezit.

Bekijk andere indrukwekkende filmlocaties, zoals de Red Stairs, de salon, galerij en slaapkamers, waarna u weer in de bus stapt voor een ontspannen terugreis naar Londen.

Uw dagtrip eindigt waar u begonnen bent, bij het metrostation Great Portland Street.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Great Portland Street, Londen
Vertrektijd:
7:30 uur
Duur:
10 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Omstreeks 17:30 uur bent u terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.


Aanvullende informatie

Tour naar Downton Abbey en Highclere Castle vanuit Londen

'Downton Abbey' and Highclere Castle Tour from London

Inbegrepen:
 • Vervoer per touringcar met airconditioning
 • Professionele gids
 • Toegang tot Highclere Castle
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Alle reizigers moeten de volwassenenprijs betalen
 • Let op: zodra de boeking is verzonden, is de verkoop definitief. De boeking kan niet meer worden gewijzigd, is niet overdraagbaar en bij annulering wordt 100% van de kosten doorberekend.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Alle verkopen zijn onherroepelijk en bij annulering wordt 100% van de kosten doorberekend.