Viator

 • Locatie: Istanboel, Turkije
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 42,87

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Profiteer van toegang zonder wachtrij tot de Hagia Sophia en breng een bezoek aan de Grand Bazaar op deze tour van een halve dag in Istanbul met een ervaren gids. Sla de wachtrijen over bij de Hagia Sophia die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en aanschouw de koepel en mozaïeken terwijl u informatie krijgt over het verleden als christelijke basiliek en moskee. Daarna wandelt u door naar een andere belangrijke bezienswaardigheid in Istanbul, de Grote Bazaar. Uw gids geeft u tips om af te dingen. Kijk zelf wat rond bij de meer dan 4000 kraampjes met goud, tapijten, aardewerk, antiek en souvenirs. Geniet van de persoonlijke aandacht van uw gids in deze kleine groep van maximaal 15 personen.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Familievriendelijk
 • Ophalen bij een centraal ontmoetingspunt
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
U ontmoet uw gids bij de Hagia Sophia en wandelt vervolgens naar de hoofdingang. Tijdens de wandeling krijgt u informatie over de geschiedenis van Istanbul, toen het als Constantinopel dienst deed als Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse keizerlijke hoofdstad.

Pauzeer en bewonder de buitenkant van de Hagia en hoor meer over het roemruchte verleden van het gebouw. Dit gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en werd in de 6e eeuw gebouwd door de Byzantijnse keizer Justinianus. Het was de grootste kerk van het christendom totdat het gebouw in 1453 werd omgebouwd tot moskee en vervolgens in 1935 een museum werd.

Sla de wachtrijen bij de hoofdingang over en profiteer van een snelle toegang tot het spectaculaire interieur. Bewonder de belangrijkste koepel die over het imposante schip reikt en de gouden Byzantijnse mozaïeken aan de muren. Bekijk vervolgens de belangrijkste schatten, waaronder de 9e-eeuwse mozaïeken van de Madonna en kind, terwijl uw gids u vertelt over hoe het gebouw door veel kunsthistorici wordt beschouwd als het achtste wereldwonder.

Maak vervolgens een wandeling door de drukke straten van de stad naar de Grand Bazaar, de belangrijkste soek van Istanbul en één van 's werelds grootste overdekte markten, met meer dan 4000 kraampjes. Luister onderweg naar historische feiten van uw gids, onder andere hoe de markt al sinds de 15e eeuw een belangrijk handelscentrum is.

Maak kennis met een doolhof aan straatjes, bedestens (koepelvormige hallen) en hans (binnenplaatsen) terwijl uw gids ervoor zorgt dat u niet verdwaalt en geniet van de kleuren en chaos als u langs de kraampjes komt waar goud, sieraden, antiek, tapijten en nog veel meer worden verkocht. Luister naar de tips om af te dingen en profiteer van wat tijd om rond te kijken en wat souvenirs te kopen.

Uw tocht eindigt bij de bazaar. U kunt zelf nog wat gaan winkelen of op eigen gelegenheid teruggaan naar uw hotel.

Let op: Hagia Sophia (gesloten op maandag, wordt vervangen door cisterne), Grand Bazaar (gesloten op zondag, extra tijd wordt besteed aan andere locaties).

Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
In de buurt van de Hagia Sophia, centrum van Istanbul
Vertrektijd:
9:30 uur
Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Grand Bazaar

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT

Engels

Aanvullende informatie

Sla de wachtrij over: Hagia Sophia en Grote Bazaar in Istanbul

kip the line Hagia Sophia and Grand Bazaar

Inbegrepen:
 • Plaatselijke gids
 • Snelle toegang tot de Hagia Sophia
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Minimaal 2 personen per boeking vereist
 • Deze rondleiding bestaat gedeeltelijk uit wandelingen
 • Niet rolstoeltoegankelijk
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.