Viator

 • Locatie: Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
 • Duur: 10 uur 30 minuten (circa)
Van USD 52,28

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Reis door 2000 jaar geschiedenis tijdens uw bezoek aan oude Romeinse plaatsen zoals de Muur van Hadrianus, Dere Street, Birdoswald Fort, Steel Rigg en historische dorpjes langs de grens van Schotland en Engeland. U rijdt door het prachtige landschap in het Northumberland National Park, de Irthing Valley en de Zuidelijke Hooglanden en komt meer te weten over de Anglo-Schotse oorlogen die van de 14e t/m de 16e eeuw verder gevoerd. Uw professionele gids brengt u op de hoogte van de fascinerende geschiedenis van Romeins Groot-Brittannië en de Schotse grens tijdens deze dagtour met kleine groep (maximaal 16 personen) vanuit Edinburgh.

Hoogtepunten

 • Dagtrip (van bestemming A naar B)
 • Geniet van een dagje weg uit de drukte van de grote stad
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
 • Stap terug in de tijd tijdens een historische tour
 • Kleine groepstour
U treft uw kleine groep in het centrum van Edinburgh en reist per comfortabele minitouringcar door Dere Street, een Romeinse weg die de havens in het zuiden van Engeland verbond met de Romeinse nederzettingen in centraal Schotland. Na een rit van een uur komt u bij uw eerste bestemming, de historische stad Jedburgh, waar u kunt wandelen door smalle straatjes en langs de 12e-eeuwse Jedburgh Abbey loopt, een augustijnenklooster.

Vervolgens rijdt u naar Carter Bar, het kruispunt tussen Schotland en Engeland. Maak foto's op de grens en ga daarna verder door het schitterende landschap van het Northumberland National Park naar Steel Rigg. Hier ziet u grote delen van de Muur van Hadrianus. De muur is gebouwd in de 2e eeuw n.Chr., tijdens het bewind van keizer Hadrianus. De muur is het grootste monument van Romeins Groot-Brittannië en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Loop langs de muur waar Romeinse soldaten millennia geleden de grens van hun rijk bewaakten.

Vervolgens rijdt u westwaarts naar Lanercost, de poort naar de Muur van Hadrianus en de locatie van vele gevechten in de eeuwenlange Anglo-Schotse oorlogen. U stopt om te lunchen in een plaatselijk restaurant (op eigen kosten) en geniet van de sfeer van het charmante dorp.

Na de lunch rijdt u naar het nabijgelegen Birdoswald, een van de best bewaarde van de 16 forten die langs de Muur van Hadrianus werden opgebouwd, waar u ook het langste ononderbroken stuk van de muur vindt dat is overgebleven. U verkent de uitgebreide overblijfselen terwijl uw gids u vertelt over de kenmerken van de oude Romeinse versterkingen, waaronder een aantal recente opgravingen.

Wanneer u de bezienswaardigheden van Birdoswald hebt bekeken, stapt u weer aan boord van uw minitouringcar en rijdt u terug naar Edinburgh. U stopt nog in het Victoriaanse badplaatsje Moffat, voordat u door de Zuidelijke Hooglanden rijdt en over de Schotse grens terug naar Edinburgh.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Edinburgh
Vertrektijd:
8:30 uur
Duur:
10 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Waverley Bridge tegenover treinstation Waverley om ongeveer 19:00 uur

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT


Aanvullende informatie

De Muur van Hadrianus, Romeins Groot-Brittannië en de Schotse grens

Hadrian's Wall, Roman Britain and the Borders

Inbegrepen:
 • chauffeur en gids
 • Vervoer met minibus met airconditioning
Niet inbegrepen:
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Entree
 • Lunch
 • Fooien (optioneel)
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging wordt ontvangen ten tijde van de boeking, tenzij geboekt binnen 2 dagen van vertrek. In dat geval ontvangt u de bevestiging binnen 48 uur, afhankelijk van beschikbaarheid
 • Er wordt een redelijke afstand gelopen, zorg ervoor dat u comfortabele schoenen draagt
 • Minimumleeftijd is 5 jaar
 • Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassene
 • Klanten mogen één stuk bagage meenemen met een maximum gewicht van 15 kg
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.