Viator
Van USD 27,87

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Men zegt dat je het echte Ierland pas ziet als je Dublin verlaat en de natuur in gaat. En dat is precies wat u gaat doen tijdens deze 6 uur durende begeleide dagtrip naar het schiereiland Howth. Na een korte treinrit wandelt u over zeekliffen en kunt u oude ruïnes uit de tijd van de Vikingen, Howth Castle, St Mary's Abbey, staande stenen uit de neolithisch periode, 18e-eeuwse verdedigingswerken bewonderen en het huis zien waarin W. B. Yeats is opgegroeid.

Hoogtepunten

 • Directe bevestiging
 • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
U ontmoet uw gids in het centrum van Dublin en begint aan de 6 uur durende tour. Na een treinrit van 25 minuten arriveert u in Howth. Wandel door het heuvelachtige landschap, adem de frisse zeelucht in en loop over de kliffen. Luister naar de historische verhalen van uw gids over het gebied, met name over de Vikingen, die hier voor het eerst aankwamen in de 9e eeuw.
U hoort hoe de naam Howth mogelijk is afgeleid van hǫfuð , een oude Noors woord voor 'hoofd', en dat is begrijpelijk omdat dit schiereiland ook wel Howth Head wordt genoemd en eeuwen geleden door Vikingen werd bewoond. Hier vindt u een van Ierlands oudste bouwwerken, het imposante Howth Castle. Liefhebbers van de Ierse literatuur herinneren zich misschien dat dit de plek is waar Leopold Bloom Molly een huwelijksaanzoek deed in de roman Ulysses van James Joyce.
Op heldere dagen hebt u vanuit Howth een prachtig uitzicht op Dublin en als u goed kijkt, kunt u soms zelfs Noord-Ierland en Wales zien. Het gebied is ook befaamd om Howth Castle, een van de oudste bewoonde gebouwen in heel Ierland. U ontdekt de intrigerende geschiedenis van dit kasteel en de plaats die het inneemt in de Ierse cultuur terwijl u geniet van het prachtige uitzicht. Vuurtorens, ruïnes uit de tijd van de Vikingen en uit de middeleeuwen, restanten uit de neolithische periode en het huis waarin de dichter W. B. Yeats is opgegroeid: het zijn slechts een paar voorbeelden van de andere bezienswaardigheden die u kunt bezoeken.
Als u daarna wel iets wilt eten, kunt in het restaurant Summit genieten van een traditionele Howth-maaltijd met zeevruchten, en dat tegen een gereduceerde prijs voor uw groep. (U kunt uiteraard ook uw eigen lunch meenemen.)
Aan het einde van de tour stapt u gewoon weer in de trein terug naar Dublin. Als u helemaal weg bent van het echte Ierland, kunt u ook wat langer blijven en een pint pakken in een van de geweldige pubs die u hier vindt.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Centrum van Dublin
Op het pleintje naast het stadhuis, Dame St.
Vertrektijd:
9:30 uur
Duur:
6 uur (circa)
Gegevens terugreis:
Keert na afloop terug naar het beginpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

DEFAULT
Code: DEFAULT


Aanvullende informatie

Dagtrip naar Howth vanuit Dublin, inclusief Howth Castle

Howth Day Trip from Dublin

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Retourticket voor trein
 • Gratis poncho in geval van regen
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Aangezien u uw tijd vooral te voet in adembenemend landschap aflegt in plaats van zittend in de bus, zijn stevige schoenen sterk aangeraden. Gasten dienen gezond en valide te zijn. Daarnaast dienen gasten kleding te dragen die geschikt is voor op wandelpaden langs de kust en past bij het weer. 
 • Houd er rekening mee dat de Howth-tour ongeveer 18 kilometer wandelen in 3-5 uur inhoudt en gedeeltelijk door open terrein gaat, met steile hellingen omhoog en omlaag. Zorg ervoor dat u geschikte schoenen draagt (bijv. geen hakken of teenslippers) en dat u een passende conditie hebt voor dit soort activiteiten. Helaas kunnen wij deze tour niet aanbevelen voor kinderwagens, voor mensen in een rolstoel of voor personen die slecht kunnen lopen zonder ondersteuning.
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.