Viator

 • Locatie: Dublin, Ierland
 • Duur: 90 minuten (circa)
Van USD 13,97

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

U moet een papieren voucher afdrukken en meenemen voor deze activiteit. Wat is dit?
 • Opslaan
Beleef Victoriaans Dublin tijdens een 1,5 uur durende wandeling door het Glasnevin Cemetery, winnaar van het Certificaat van uitmuntendheid van TripAdvisor in 2014. U verkent de begraafplaats waar zo'n 1,5 miljoen Ieren begraven zijn en hoort de fascinerende levensverhalen van de mensen die mede verantwoordelijk zijn voor het Ierland zoals we dat nu kennen, van auteurs en politici tot dieven en rebellen. Daarna bezoekt u op eigen gelegenheid het museum en ontdekt u meer over het leven van de belangrijkste mensen die op de begraafplaats begraven liggen.

Hoogtepunten

 • Inclusief alle toegangsprijzen
Het Glasnevin Cemetery in Dublin dateert uit de 19e eeuw en is de laatste rustplaats van naar schatting 1,5 miljoen Ieren. U gaat terug in de tijd met een rondleiding van de begraafplaats met een deskundige gids. Luister naar de sterke verhalen en gedurfde daden van tal van beroemde (en beruchte) personages uit vroeger tijden, en vergeet niet dat de waarheid soms vreemder is dan fictie!

Nadat u buiten de begraafplaats hebt kennisgemaakt met uw gids, brengt u een bezoek aan de O'Connell-crypte. Dit is de laatste rustplaats van Daniel O'Connell, één van Ierlands belangrijkste burgers, die aan het begin van de 19e eeuw verantwoordelijk was voor een niet aflatende campagne voor de emancipatie van katholieken. Uw gids neemt u mee naar de beroemde O'Connell Tower en vertelt u over de uitgebreide restauratie van de toren van de afgelopen jaren.

Tijdens de rondleiding komt u meer te weten over de vele Ierse helden die hier begraven zijn. Mogelijk neemt uw gids u mee naar het graf van Michael Collins, een Ierse revolutionaire held op wiens graf nu nog steeds bloemen worden gelegd, of misschien ziet u de rustplaats van Constance Markievicz, de eerste vrouw die een zetel in het Britse Lagerhuis won.

Als u 's middags nog steeds op de begraafplaats bent, kunt u met een beetje geluk een van de re-enactments zien die hier dagelijks plaatsvinden. Plaatselijke acteurs in historische kostuums houden beroemde toespraken uit het verleden en dragen poëzie voor.

Na de rondleiding neemt u afscheid van uw gids en bezoekt u het Glasnevin Cemetery Museum, waar u op eigen houtje kunt rondkijken. Tijdens uw bezoek komt u meer te weten over de vele grote personages die hun laatste rustplaats hebben gevonden op de begraafplaats, onder wie belangrijke literaire, politieke en culturele personen zoals Arthur Griffith, Brendan Behan en Gerard Manley Hopkins.
Als u geïnteresseerd bent in genealogie kunt u uw eigen stamboom bekijken in het genealogisch onderzoekscentrum van het Glasnevin Cemetery Museum. Vóór uw vertrek krijgt u van uw gids een voucher die u kunt gebruiken om naar uw eigen voorouders te zoeken. Hoe lang u in het museum of het onderzoekscentrum blijf, kunt u helemaal zelf bepalen. Bij deelname aan deze rondleiding komt u ook in aanmerking voor korting op bepaalde producten in de winkel en het café van het museum.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Glasnevin Cemetery, centrum van Dublin
Vertrektijd:
Openingstijden:
10:00 uur tot 17:00 uur
Duur:
90 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
De rondleiding eindigt in het Glasnevin Cemetery Museum

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

11:30 - Algemene historische tour
Code: 1130AM

De tour begint om 11:30 uur

Van
USD 13,97
Prijsgegevens
13:00 uur - Dodelijk interessante tour
Code: DIT1300

Tour vertrekt om 13:00 uur in het weekend, alleen in januari en februari

Van
USD 13,97
Prijsgegevens
13:00 uur - Dodelijk interessante tour
Code: DIT1300DAILY

Tour vertrekt om 13:00 uur dagelijks, van maart t/m september

Van
USD 13,97
Prijsgegevens
14:30 uur - Algemeen historische tour
Code: 1430PM

Algemeen historische tour (nagespeeld). De tour begint om 14:30 uur

Van
USD 13,97
Prijsgegevens
14:30 uur - Tour met nagespeelde gebeurtenissen
Code: 1430RE

De tour begint om 14:30 uur

Van
USD 13,97
Prijsgegevens

Voucherinfo

Voor deze attractie/activiteit is een papieren voucher vereist. U dient deze af te drukken en mee te nemen op de dag van de activiteit, zoals vereist door onze lokale organisator. Wat is dit?

Aanvullende informatie

Rondleiding door Glasnevin Cemetery in Dublin

Glasnevin Cemetery Tour in Dublin

Inbegrepen:
 • Rondleiding door Glasnevin Cemetery
 • Professionele gids
 • Re-enactment
 • Toegang tot Glasnevin Cemetery Museum
 • Voucher voor zoeken naar voorouders (ter waarde van ong. 5 euro)
 • Korting op geselecteerde producten in winkel en café van museum
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Fooien (optioneel)
 • Ophalen en afzetten bij hotel
Aanvullende informatie:
 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Re-enactments vinden dagelijks plaats om 14:30 uur
 • Openingstijden: 9:00 - 18:00 uur maandag-zondag
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: Ai K , november 2015

Duidelijke rondleiding. Bezienswaardig