Viator

 • Locatie: Berlijn, Duitsland
 • Duur: 4 uur (circa)
Van USD 15,22

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Ontdek het heden en verleden van Berlijn op deze enerverende 4 uur durende wandeltocht door Mitte, het historisch centrum van de stad. Loop langs de Berlijnse Muur, wandel over Unter den Linden naar de Brandenburger Tor, bekijk de Reichstag en het Holocaustmonument, hoor het verhaal achter Checkpoint Charlie en kom alles te weten over het Topographie des Terrors-museum. Luister hoe uw gids de geschiedenis verweeft in een gedetailleerd verhaal, door de belangrijke monumenten, gebouwen en gedenktekens te koppelen aan het complexe Pruisische, keizerlijke, nazi- en Koude Oorlogsverleden van de stad. Wissel deze historische gebieden af met de wonderen van de moderne tijd, zoals de Potsdamer Platz en de Friedrichstrasse.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Proef de atmosfeer tijdens een wandelingtocht
 • Kleine groep garandeert persoonlijke service
 • Ochtend- of middagvertrek naar keuze
Begin uw 4 uur durende wandeltocht in Oost- of West-Berlijn. Uw gids begint met een overzicht van hoe Berlijn werd gesticht, en weidt tijdens uw tour verder uit over de lange, complexe en fascinerende geschiedenis van de Duitse hoofdstad.

Loop over de boulevard Unter den Linden, het knooppunt tussen het Stadtschloss-paleis, de Pariser Platz en de Brandenburger Tor. Toen Berlijn in de19e eeuw groter werd en naar het westen uitbreidde, werd Unter den Linden de grootste en bekendste straat van de stad.

Bezoek het museumeiland, het Neue Wache-monument en de Staatsbibliotheek (waar Albert Einstein heeft gewerkt) en loop onder de triomfboog van de Brandenburger Tor, de monumentale toegangspoort van Unter den Linden. In deze buurt vindt u de Reichstag, de Pariser Platz, de Führerbunker en het aangrijpende Monument voor de vermoorde joden van Europa, beter bekend als het Holocaustmonument.

Volg de 'dodenstrook' naar Checkpoint Charlie en ga naar het Bebelplatzplein, waar in 1933 de beruchte Nazi-boekverbrandingen plaatsvonden. Loop langs de restanten van de Berlijnse Muur, die ooit de scheiding tussen Oost en West vormde, en kom alles te weten over de gedenkwaardige gebeurtenissen die leidden tot de val in 1989.

Sta even stil voor het Topographie des Terrors-museum, gevestigd op de plaats waar zich vroeger de hoofdkwartieren van de Gestapo en de SS bevonden. Uw gids legt uit hoe de locatie van dit museum een weerspiegeling vormt van de Berlijnse inspanningen om haar geschiedenis onder ogen te komen. In het museum kunt u de uitgegraven kelders bezichtigen waar politieke gevangenen werden gemarteld en geëxecuteerd.

Het moderne Berlijn is een stuk luchtiger, met de stedelijke architectuur van de Potsdamer Platz en de Friedrichstrasse, die momenteel in de steigers staat om als dure winkelstraat van Berlijn nog beter voor de dag te komen. Uw tour eindigt op het prachtige Gendarmenmarktplein, waar u een stadsplattegrond krijgt met informatie over openbaar vervoer en tips over Berlijnse musea en de 'places to go' in het Berlijnse nachtleven.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
S-Bahn station Hackescher Markt
Duur:
4 uur (circa)
Gegevens terugreis:
De tour eindigt op de Gendarmenmarkt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.

Oost-Berlijn, 10:30 uur
Code: EN1030

'Tour vertrekt om 10:30 uur van een centraal ontmoetingspunt in Oost-Berlijn. Tour vindt elke dag van het jaar plaats.

Engels
Van
USD 15,22
Prijsgegevens
Oost-Berlijn, 14:00 uur
Code: EN1400

Tour vertrekt om 14:00 uur van een centraal ontmoetingspunt in Oost-Berlijn. Tour vindt alleen van 1 april t/m 31 oktober plaats.

Engels
Van
USD 15,22
Prijsgegevens

Aanvullende informatie

Halfdaagse stadswandeling door Berlijn

Discover Berlin City Walking Tour

Inbegrepen:
 • Kaart van de stad/stadsgids
 • Professionele gids
Niet inbegrepen:
 • Fooien (optioneel)
 • Eten en drinken, tenzij aangegeven
Aanvullende informatie:

 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Niet rolstoeltoegankelijk
Reisplan:
 
Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.

Beoordeling door: Kristof L , augustus 2016

Heel goed. De gids, Wouter Bernhardt, vertelde het op een rustige manier met veel humor in uitstekend Engels. Veel bijgeleerd, kortom, hij mag altijd als gids optreden.

Beoordeling door: Mattheus W , november 2015

Het was een geweldig interessante toer. Onze gids Dennis was SUPER!!! Hij heeft alles op een geweldige manier verteld, zo prachtig dat er zelfs mensen op het einde van de toer erg geëmotioneerd waren. Was erg aangrijpend. Een aanrader!!!

Beoordeling door: Kim-Han T , juni 2015

Mijn ervaring met een dergelijke tours is dat de reisleider erg belangrijk is. En dat was gelukkig bij ons het geval. Reisleider Rik deed erg goed zijn best en vertelde alles met veel enthousiasme waardoor het erg prettig was om er naar te luisteren. Het is een stevige wandeling maar zeer zeker de moeite waard.

Beoordeling door: Dirk B , maart 2015

Zeer goede gids, Dennis, heeft ons van 10 uur tot 15 uur een fraai stuk van Berlijn laten zien. Zeer interessant en zeer enthousiast gebracht. Een echte aanrader...!!!!!!!!

Beoordeling door: ben H , februari 2014

Veel gehoord+gezien,trek je beste schoenen maar aan.
Gids Rick had er zin in en hield er een straf tempo op na,maar deze tocht is echt een aanrader

Beoordeling door: J.H. R , januari 2014

Echt aan te raden. We hebben heel veel informatie over Berlijn en haar geschiedenis gehoord en gezien. Onze gids was een enthousiaste student. Echt fantastisch.

Beoordeling door: hugo d , november 2013

Tof; de meeste plaatsen hadden wij ondetrussen al bezocht, maar werden door de enthousiaste gids echt in hun kader geplaatst en van commentaar voorzien. Een aanrader voor iedereen die Berlijn voor de eerste keer bezoekt. 5 sterren voor gids en parcours

Beoordeling door: Svend Aage A , augustus 2013

Stor ros til Rick, der guidede os gennem turen. Fantastisk oplevelse levendegjort af hans entusiastiske måde at fortælle om Berlins historie. Kan varmt anbefales. Helt perfekt vil det blive, hvis man efterfølgende besøger de enkelte steder og så bruger den fornødne tid til at fuldende oplevelsen.

Beoordeling door: H M , augustus 2016

Dit was zeer interessant. Leuke enthausiaste gids die de geschiedenis van Berlijn vertelde

Beoordeling door: Bent H , augustus 2013

Meget god og lærerig dag godt fortalt af vores guide (Edo) han var virkelig god til at fremlægge Berlins historie