Viator
Van USD 95,90

Prijsoverzicht bekijken

Lage prijsgarantie

 • Opslaan
Combineer geschiedenis en strandplezier in een bezoek aan het Romeinse Tarragona en de kustplaats Sitges tijdens een dagtrip met kleine groep per minibus vanuit Barcelona. U reist in een comfortabele minibus met airconditioning. Deze kleine groepsreis is beperkt tot 15 personen, zodat uw gids u persoonlijke aandacht kan geven.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

 • Allesomvattende bustour
 • Kleine groepstour per minibus
 • Ophalen bij een centraal ontmoetingspunt
Reis terug in de tijd naar de eeuwen dat de Romeinen zich in Tarragona bevonden, loop in de voetsporen van Romeinse gladiatoren, sta waar hun strijdwagens voortsnelden en loop over het indrukwekkende Romeinse aquaduct. U ziet ook de oude wijk van Tarragona, waar de prachtige kathedraal staat.

Nadat u uit Tarragona bent vertrokken, gaat u naar Roc de Sant Gaieta, een dorp dat op de rotsachtige kustlijn is gebouwd. Maak een wandeling door het dorp en geniet van het uitzicht vanaf een bar aan de kust


Ga daarna op weg naar Sitges om de authentieke Mediterrane sfeer van dit oude vissersdorp op te snuiven met zijn schaduwrijke straten, traditionele witte huizen, 17 stranden en kosmopolitische bars, boetiekjes en restaurants.

Recente fotos van deze tour


Programmagegevens

Selecteer een maand om de beschikbaarheidskalender en vertrekinformatie te bekijken.

Vertrekdata:
Vertrekpunt:
Het centrum van Barcelona, nabij de Via Laietana
Vertrektijd:
08:30 uur
Duur:
10 uur 30 minuten (circa)
Gegevens terugreis:
Keert omstreeks 19:00 uur terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt

Prijsinformatie

Klik op de link hieronder als u de prijs en beschikbaarheid wilt controleren op de reisdatum die uw voorkeur heeft. Onze prijzen worden voortdurend bijgewerkt, zodat we u altijd de laagst mogelijke prijs kunnen bieden.


Aanvullende informatie

Dagtrip met kleine groep naar Tarragona en Sitges vanuit Barcelona

Tarragona Aqueduct, Spain
©1076394-770tall

Inbegrepen:
 • Professionele gids
 • Vervoer met minibus met airconditioning
 • Kleine groepstour (maximaal 15 mensen)
Niet inbegrepen:
 • Eten en drinken
 • Ophalen en afzetten bij hotel
 • Toegang tot musea en monumenten in Tarragona
Aanvullende informatie:

 • Bevestiging krijgt u ten tijde van de boeking
 • Niet aanbevolen voor kinderen van 4 jaar en jonger
 • Wij geven u voldoende tijd om vrij te besteden, dus breng geschikte kleding, schoenen en zonnebrandcrème mee! En vergeet uw zwemkleding en handdoek niet, want in Sitges is het heerlijk zwemmen.
Reisplan:

De tour vertrekt om 8:30 uur uit Barcelona en gaat direct naar Tarragona, de oude Romeinse hoofdstad. Tijdens hun veldtocht tegen het Carthaagse leger in 218 v. Chr. kozen de Romeinen voor de stad Tarragona als plek om een militair kamp op te zetten vanwege zijn strategische ligging. Langzaam maar zeker groeide dat primitieve fort uit tot de hoofdstad van Hispania Citerior, een van de grootste provincies van het Romeinse Rijk.

Onze eerste stop is vlak buiten Tarragona, waar u het indrukwekkende Romeinse aquaduct ziet (uit de 1e eeuw v. Chr.) dat ook wel bekend staat als Pont del Diable (Duivelsbrug) of Aqüeducte de les Ferreres. Dit aquaduct maakte vroeger deel uit van de watertransportvoorziening van de stad en is nog altijd in bijna perfecte conditie. Met een lengte van meer dan 200 meter en een hoogte van 30 meter is het een van de verborgen kroonjuwelen van het gebied. Dit is een unieke kans om buiten de gebaande paden te treden en een van meest bijzondere hoogstandjes van Catalonië te bezoeken - eentje waar bijna iemand weet van heeft.

Vanaf het aquaduct reizen we terug naar Tarragona waar we via een smalle poort in de oude muren stilletjes de oude wijk van de stad binnengaan. Tegenwoordig overlapt de nieuwe stad met de plek van de oude Akropolis en tijdens uw bezoek zult met eigen ogen aanschouwen hoe het Romeinse verleden en het moderne heden op verrassende wijze naast elkaar bestaan. Vanaf het archeologische wandelpad kunt u de overblijfselen van de stenen muren bewonderen, door de historische oude wijk wandelen, langs het middeleeuwse ziekenhuis, voordat we stoppen bij de kathedraal waar elke zondagochtend een antiekmarkt is. Er zijn maar weinig toeristen die naar Tarragona gaan, en nóg minder die deze traditionele markt kennen. Dit is de perfecte gelegenheid om iets unieks uit het regio te kopen. Voor anderen is er genoeg tijd om de prachtige kathedraal te verkennen die uitkijkt op de antiekverzamelaars.

Hiervandaan kunt u uw weg door de oude stad vervolgen om bij het Romeinse forum en het nabijgelegen Romeinse circus te komen dat niet opvalt tussen de moderne gebouwen. Loop door de ondergrondse wandelgangen waar eens tribunes stonden naar een van de populairste pleinen van de oude wijk, Plaça de la Font, dat in het Romeinse circus is gelegen. Als u stil staat en uw ogen dicht doet, kunt u de strijdwagens bijna horen langsrazen. Op deze plek, duizenden jaren geleden, misschien wel op precies dezelfde dag als vandaag, kwam de Romeinse hoofdstad van het Iberische schiereiland tot leven in alle bloederige glorie.

Geniet ten slotte van het indrukwekkende uitzicht over de kust over het Romeinse amfitheater en denk aan alle gladiatoren die hier met elkaar hebben gestreden tot de dood erop volgde! Het is een aangrijpend gevoel om op dezelfde rulle grond te staan waar ontelbare taferelen van offeringen en passie hebben plaatsgevonden. Het fascinerendste is misschien wel de kerk die in het midden van het podium is gebouwd van dezelfde blokken die in het amfitheater waren gebruikt.

Om 12:30 uur vertrekken we uit Tarragona en stoppen we even in Roc de Sant Gaieta, een rustig dorp op de rotsachtige kustlijn. Loop tussen de kleine, witte huizen door en beeld u in dat u in een vissersdorp op Ibiza bent met een vleugje Grieks-Romeinse elegantie.

U komt om 14:00 uur in Sitges aan. Dit eens zo stille vissersdorp heeft een lang zandstrand, leuke winkeltjes en een aantal interessante bezienswaardigheden. Sitges is al sinds het einde van de 19e eeuw populair, toen veel kunstenaars van de avant-garde elkaar hier ontmoetten. Dwaal rond de schaduwrijke straten en geniet van de mediterrane sfeer die de oude, witte vissershuisjes oproepen. Als u dit charmante doolhof achter u laat, bevindt u zich aan zee. Ga zitten in een van de velen kosmopolitische cafés en restaurants en beeld u in dat u in St. Tropez bent. Voor elk budget en elke smaak kunt u in Sitges terecht om te dineren. Na een ontspannen lunch op zondag kunt u terecht op een van de 17 stranden van dit dorp.

Voucherinfo
Voor deze activiteit kunt u een papieren of een elektronische coupon tonen. Wat is dit?
Informatie lokale operator:
Volledige informatie over de operator, inclusief telefoonnummers op uw bestemming, wordt vermeld op uw bevestigingsvoucher. Onze productmanagers selecteren alleen de meest ervaren en betrouwbare operators op iedere bestemming. Maakt u zich geen zorgen, dit is voor u geregeld.

Annuleringsbeleid

Als u ten minste 7 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er geen annuleringskosten gerekend.
Als u tussen 3 en 6 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 50 procent gerekend.
Als u binnen 2 dag(en) voor het geplande vertrek annuleert, worden er annuleringskosten op basis van 100 procent gerekend.