Nachtzicht op het beroemde Albuquerque International Balloon Fiesta-evenement

Bezienswaardigheden in  Albuquerque

Alles is mogelijk

In het hart van New Mexico ligt deze hoge woestijnstad, begrensd door het torenhoge Sandia-gebergte en de langzame stroom van de Rio Grande-rivier. Net als Santa Fe, de kleinere, kunstzinnige hoofdstad in het noorden, wordt Albuquerque gekenmerkt door zijn voorliefde voor met Chili doordrenkte gerechten, adobe-architectuur en een unieke cultuur die is gebaseerd op een mix van Indiaanse, Spaanse en Anglo-tradities. Dingen om te doen in Albuquerque zijn onder meer wandelen, ballonvaarten en het verkennen van het Indian Pueblo Cultural Center, het Petroglyph National Monument en de oude binnenstad.

De 2 beste attracties in Albuquerque

Oude stad Albuquerque

star-5962
Dit historische deel van Albuquerque ligt in het hart van de stad en de patio's in Pueblo-stijl nodigen uit om ontdekt te worden. Wat ooit een eenvoudig met gras begroeid plein was, is uitgegroeid tot meer dan 150 unieke winkels, restaurants en galerijen. Veel zijn voorzien van authentieke ambachten die zijn geproduceerd door lokale indianenstammen.Met originele adobe-gebouwen en Spaanse koloniale architectuur is het gebied onmiskenbaar mooi en rijk aan zuidwestelijke cultuur. Geworteld in geschiedenis (het werd voor het eerst bewoond door Spaanse kolonisten in 1706) zijn er ook vijf musea in dit deel van de stad die het verhaal van de stad vertellen. Het belangrijkste plein is gecentreerd rond de San Felipe de Neri, een oude kerk die sinds 1793 bewaard is gebleven. U kunt uw dag rond specifieke bezienswaardigheden plannen of de stenen paden en steegjes verkennen die door het historische gebied leiden. Als u een pauze nodig heeft, vindt u patio's en tuinen in de open lucht, bezaaid met ingewikkelde ijzeren banken die perfect zijn om te ontspannen in de schaduw.Meer

Turkoois museum

star-5160
Met een collectie turkoois uit meer dan honderd verschillende mijnen, wordt het Turquoise Museum van Albuquerque beschouwd als een wereldwijde autoriteit op het gebied van het mineraal. Toen de Santa Fe Trail handelaren en kolonisten naar het westen bracht, werd turkoois een waardevol handelsartikel. Inheemse Amerikanen in het gebied gebruiken ook al eeuwenlang turkoois in hun kunst. Met beide nalatenschappen is New Mexico een wereldberoemde plek voor turkoois geworden. De felgekleurde steen, die de kleur van zijn naam schijnt, neemt een verscheidenheid aan verschillende vormen, vormen en geschiedenissen aan in de tentoonstellingen van het museum.Een bezoek maakt een opleiding mogelijk over mijnbouwprocessen en -technieken, evenals de natuurlijke geologie en mineralogie van turkoois. Er is zelfs een replica van een mijntunnel die leidt naar de meest waardevolle en zeldzame turquoise exemplaren. De belangrijkste JC "Zack" Zachary-collectie omvat turkooizen stenen van 80 verschillende locaties over de hele wereld. Gasten kunnen ook zien hoe het mineraal wordt gevormd van een natuurlijk materiaal tot sieraden in een werkende lapidaire winkel.Meer

De beste activiteiten in Albuquerque

The Dinner Detective Murder Mystery Dinner Show - Albuquerque, NM
Waarschijnlijk snel volgeboektWaarschijnlijk snel volgeboekt
Turquoise museumbezoek

Turquoise museumbezoek

star-4.5
150
Vanaf
€ 19,63
Mezcla de Culturas-wandeltocht door de historische oude binnenstad en het zagerijdistrict van ABQ
Waarschijnlijk snel volgeboektWaarschijnlijk snel volgeboekt
Eigenzinnige Burque-speurtocht

Eigenzinnige Burque-speurtocht

star-4.5
3
Vanaf
€ 25,23
Operators hebben Viator betaald om hun ervaringen hier uit te lichten

Alles over Albuquerque

Wanneer te bezoeken

Het herfstseizoen, grofweg van eind augustus tot eind november, is een ideale tijd om Albuquerque te bezoeken. Niet alleen zijn de temperaturen aangenaam, maar je kunt ook de geur van chili in de lucht ruiken, herfstkleuren in de bergen opvangen en getuige zijn van het spectaculaire International Balloon Fiesta. Maar met sneeuwrijke winters die skiërs aantrekken en zonnige dagen met een lage luchtvochtigheid in de zomer is de natuurlijke schoonheid van Albuquerque het hele jaar door plezierig.

Rondreizen

Hoewel het gebruikelijk is om een auto te huren om de stad te verkennen, is dit niet verplicht. De gemiddelde rijtijd naar de meeste plaatsen in Albuquerque bedraagt 20 minuten, en er zijn voldoende ritjes, taxi's en stadsbussen. Een actueel proefprogramma voor ABQ Ride biedt zelfs gratis ritten door de stad. Voor een dagtocht naar Santa Fe zonder auto is de Rail Runner-pendeltrein betaalbaar, gemakkelijk en leuk.

Reizigerstips

Of je nu een veteraan of een nieuweling bent in de Nieuw-Mexicaanse keuken, een geweldige plek om te beginnen is het Frontier Restaurant, een klassiek restaurant van een halve eeuw oud met zelfgemaakte tortilla's, groene chili stoofpot, ontbijtburrito's en de beroemde Frontier Sweet Roll. Andere restaurants voor een authentieke ervaring zijn El Pinto, Duran Central Pharmacy en Satellite Coffee, een lokale ontmoetingsplaats voor eten, gemeenschap en koffie met verschillende locaties in de stad.

Lokale valuta
US Dollar ($)
Tijdzone
MDT (UTC -7)
Landcode
+1
Taal/talen
English
Attracties
2
Tours
49
Beoordelingen
2.417
NL
110c8f0f-b4ba-4468-8808-18b09e2d88d3
geo_hub

Mensen vragen ook naar

Hoe breng ik een dag door in Albuquerque?

Een trifecta van cultuur, het buitenleven en de Nieuw-Mexicaanse keuken zorgen voor een geweldige reis naar Albuquerque. Begin met een ontbijt bij Satellite Coffee of het Frontier Restaurant en overweeg daarna een wandeling in het Sandia-gebergte of Bosque. Verken later de oude binnenstad, rijd Route 66 af en bezoek het Indian Pueblo Cultural Center.

...Meer
Is Albuquerque een bezoek waard?

Ja. Albuquerque is een van de meest unieke steden van Amerika. Door zijn adobe-architectuur, Pueblo-aardewerk en de regionale keuken op basis van bonen, vlees en Chili is de stad een etalage voor Indiaanse en Spaanstalige erfenissen. Hier kun je onderkende aspecten van de Amerikaanse cultuur ervaren in een woestijnlandschap dat werkelijk bijzonder is.

...Meer
Waar staat Albuquerque om bekend?

Voordat Breaking Bad op het toneel verscheen, stond Albuquerque vooral bekend om zijn unieke cultuur, waaronder het International Balloon Fiesta, oude rotstekeningen en een oude stad gemaakt van adobe. De stad wordt doorsneden door Route 66 en begrensd door het Sandia-gebergte, dat kan worden beklommen met 's werelds langste tramlijn.

...Meer
Wat doen de lokale bewoners in Albuquerque?

De interesses van de inwoners van Albuquerque zijn net zo divers als de stad zelf, maar een paar dingen zijn een bron van tevredenheid en trots: het Sandia-gebergte, unieke kunst- en culturele evenementen en Nieuw-Mexicaans eten. Outdoor-avonturen, zoals skiën, wandelen en fietsen, zijn vooral populair in combinatie met lokaal gebrouwen bier.

...Meer
Is het beter om in Albuquerque of Santa Fe te verblijven?

Over het algemeen is Santa Fe meer gericht op toerisme dan Albuquerque. De stad is gemakkelijk te voet bevaarbaar, heeft een hoge concentratie aan toeristische attracties en straalt de charme van de Oude Wereld uit. Albuquerque is echter nog steeds een bezoek waard vanwege plaatsen als de historische oude binnenstad en ervaringen zoals het rijden op 's werelds langste tramlijn.

...Meer
Wat is het leukste deel van Albuquerque?

Er zijn mooie gebieden in de stad Albuquerque. Deze omvatten de wijk Nob Hill, grenzend aan de campus van de Universiteit van New Mexico, evenals de minder dichtbevolkte wijken North Valley en Bosque, vlak bij de rivier de Rio Grande. Hoewel ze wat saai zijn, zijn de wijken van Northeast Heights over het algemeen ook veilig, welvarend en rustig.

...Meer