Jogjakarta bezienswaardigheden Alles weergeven 

Candi Mendut

Dit is de oudste van drie Boeddhistische tempels in Centraal Java, op zo’n 40 kilometer van centraal Yogyakarta. De Candi Mendut zou zijn gebouwd aan het begin van de negende eeuw door koning Indra van de Sjailendra-dynastie. De tempel is zo’n 37 meter hoog, waarbij het hoofdgebouw op een platform staat dat ook dienst doet als looppad. Trappen die versierd zijn met panelen met beeldhouwkunst leiden naar de deur van de tempel, die een plafond met overlappende stenen heeft en net zo hoog is als het dak van het hoofdgebouw.

De belangrijkste attractie van Mendut ligt binnenin de tempel, in de vorm van drie stenen beelden met ingewikkeld beitelwerk. Het hoofdbeeld in de tempel is dat van Boeddha, die naar het westen kijkt met zijn handen in de ‘Dharmacakra mudrā’-houding, ook bekend als ‘het draaien van het dharmawiel’. Aan beide kanten van dit grote centrale beeld staan twee Bodhisattvas.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour van de tempels Borobudur, Pawon en Mendut

Als er één wonder van de oude wereld vraagt om een bezoek, dan is het de Borobudur. Het grootste boeddhistische monument ligt buiten Yogyakarta en ...  Meer info

  • Locatie: Yogyakarta City, Indonesië
  • Duur: 4 uur
  • Taal: Engels
Van USD 53,80