Jogjakarta bezienswaardigheden Alles weergeven 

Candi Sukuh

Deze oude tempel, die in de 15de eeuw gebouwd is, staat bovenop de glooiende heuvels van Gunung Lawu, op ongeveer 900 meter boven de Solovlakte. Het is een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere wereld. Mysterieuze verering van vruchtbaarheid, waarvoor ooit heilige rituelen plaatsvonden, en uitgebreide beeldhouwkunst en levensgrote beelden onderscheiden deze plek van de meer traditionele Hindoestaanse en Boeddhistische tempels.

Bezoekers treffen bij de ingang van Sukuh drie beelden van schildpadden aan, naast een enorm fallussymbool waaruit blijkt dat de tempel zich richt op geboorte en seksualiteit. De centrale piramide is de grootste van de drie die op het terrein te vinden zijn. Hoewel typische Hindoestaanse goden overal geplaatst zijn, beelden de reliëfs, uitsneden en beelden vaker seksuele activiteiten en geslachtsdelen uit. Een echte unieke belevenis dus ten opzichte van de meer conservatieve tempels.

Tours en tickets

Alles weergeven

Sukuh en Cetho Temple Tour vanuit Yogyakarta

Bezoek de tempels van Sukuh en Cetho tijdens deze volledige groepsreis voor een kleine groep vanuit Yogyakarta. De tempels van Sukuh en Cetho zijn de meest ...  Meer info

  • Locatie: Surakarta, Indonesië
  • Duur: Flexibele
Van USD 101,40