Wenen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Dürnstein

20 beoordelingen

Dürnstein is een van de meest bezochte plaatsen in de regio Wachau en ligt aan de Donau in de deelstaat Neder-Oostenrijk. Deze wijnregio is zowel vanuit Wenen als vanuit Salzburg goed te bereiken. Je ziet er een mix van middeleeuwse en barokke bouwstijlen, met een wirwar van smalle straatjes en pastelkleurige huizen met rode daken. Er zijn veel traditionele Oostenrijkse restaurants en winkeltjes met lokale producten. De perfecte plek voor een tussenstop een reis of tocht door de regio. Waar het overdag vooral in de zomer lekker druk is, keert ’s avonds de romantische rust in dit plaatsje terug.

Het Stift Dürnstein ligt aan de oever van de Donau en is vooral te herkennen aan de statige blauwe barokke kerktoren, een belangrijk oriëntatiepunt voor de regio. Al in 1289 werd op deze plek een nonnenklooster beschreven, maar vanaf de 16de eeuw woonden er augustijner monniken. De facelift die het complex de huidige barokstijl gaf, dateert al weer van de 18de eeuw.

Tours en tickets

Alles weergeven

Fietstocht naar een wijngoed in de Wachauvallei met een kleine groep vanuit Wenen

66 beoordelingen

Breng een dag fietsend en wijnproevend door in een van Oostenrijks mooiste wijnregio's: de Wachauvallei, die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ...  Meer info

  • Locatie: Wenen, Oostenrijk
  • Duur: 11 uur
  • Taal: Engels
Van USD 87,42