Wenen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Sint-Michaëlkerk (Michaelerkirche)

De Sint-Michaëlkerk ligt tegenover de ingang naar de Hofburg en werd ingewijd in 1217. Hoewel delen van het gebouw stammen uit het midden van de 14de eeuw, werd het overgrote deel in 1792 herbouwd in barokstijl. De imposante toren is echter weer in gotische stijl opgetrokken.

Dankzij de plek in het hart van keizerlijk Wenen, werd de Sint-Michaëlkerk de doopkerk van de keizerlijke familie. Deze plek werd bij voorkeur door de Weense adel voor aanbidding gebruikt. Ook speelde hier Joseph Haydn en werd er, na het overlijden van Mozart in 1791, het onvoltooide laatste requiem opgevoerd op het enorme Sieberorgel.

Tegenwoordig is de kerk beroemd vanwege de barokke stijlelementen en muzikale voorstellingen. Maar zeker ook vanwege de ijzingwekkende geheimen in de crypte. Aan het begin van de 17de eeuw werd de ruimte rond de kerk langzaam met graven gevuld en uiteindelijk gesloten.

Tours en tickets

Alles weergeven

Met kleine groep ondergrondse tour door Wenen: Crypte in Sint Michaëlkerk en opgraving bij Michaelerplatz

8 beoordelingen

Als u de grote, keizerlijke attracties van Wenen al gezien hebt, of als u gewoon een andere kijk op de Oostenrijkse hoofdstad wilt, kunt u genieten van deze ...  Meer info

  • Locatie: Wenen, Oostenrijk
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 33,55

Wandeltocht met een kleine groep langs hoogtepunten van Wenen

26 beoordelingen

Krijg een compleet overzicht van de oude binnenstad van Wenen tijdens een 2 uur durende wandeltocht. Verken de steegjes en grote pleinen van Wenen en ontdek ...  Meer info

  • Locatie: Wenen, Oostenrijk
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 18,48
USD 28,43 Bespaar:USD 9,95