Venetië bezienswaardigheden Alles weergeven 

Guggenheim Museum

2.026 beoordelingen

Peggy Guggenheim was een belangrijke kunstverzamelaar, die Amerika verliet en naar Venetië verhuisde. Ze leefde daar de laatste dertig jaar van haar leven en toen ze in 1979 overleed, werd haar collectie van vroege 20ste-eeuwse Europese en Amerikaanse kunst de basis voor de Peggy Guggenheim Collection in Venetië. Dit museum werd geopend in 1980 en is nog steeds gevestigd in haar voormalige woonhuis aan Canal Grande, ook bekend als Palazzo Venier dei Leoni. Ze was de laatste persoon in Venetië, die een eigen gondel en gondelvaarder had.

De collectie bevat werken van Picasso, Magritte, Kandinsky, Pollock en natuurlijk Max Ernst, de surrealistische kunstenaar en haar echtgenoot. Er is ook een beeldentuin en er zijn wisselende exposities. Na alle eeuwenoude kunst en architectuur in Venetië is de Guggenheim Collection een welkome moderne afwisseling.

Gebruik foto met toestemming van Guggenheim Venetië.

Tours en tickets

Alles weergeven

Gondeltocht en serenade in Venetië

1.741 beoordelingen

Glij langs de prachtigste plekken van Venetië tijdens een gondeltocht van 30 minuten en geniet daarbij van een serenade. Selecteer een middag- of ...  Meer info

  • Locatie: Venetië, Italië
  • Duur: 30 minuten
Van USD 48,65