Venetië bezienswaardigheden Alles weergeven 

Madonna dell’Orto

De Madonna dell’Orto is een kleine kerk in Venetië, gebouwd in de 14de eeuw door een religieuze orde die niet meer bestaat. Ongeveer 100 jaar na de bouw werd het overgenomen door een ander broederschap. Nog weer 200 jaar later gebeurde dat nogmaals en in 1787 werd de kerk staatseigendom.

De Madonna dell’Orto werd heropend in 1868 en onderging diverse restauraties in de 20ste eeuw. Hoewel de kerk officieel is gewijd aan de Heilige Christoforus is deze het meest bekend onder de bijnaam “Madonna dell’Orto”, dat “Madonna van de boomgaard” betekent. Die naam komt van een beeld van de maagd Maria, dat in de 15de eeuw voor een andere kerk was gemaakt, maar daar geweigerd werd. Vervolgens kwam het in een nabijgelegen boomgaard terecht. Het beeld wordt wonderlijke krachten toegeschreven en werd ondergebracht in deze kerk. Het is nog steeds te zien in de San Maurokapel.

Tours en tickets

Alles weergeven

72-Hour Venice Transportation Pass

10 beoordelingen

Geniet van een 72-Hour Venice Transports Pass waarmee u toegang krijgt tot al het Alilaguna-bootvervoer. De 3 lijnen van het Alilaguna-bootvervoer verbinden  ...  Meer info

  • Locatie: Venetië, Italië
  • Duur: 3 dagen
Van USD 77,30