Venetië bezienswaardigheden Alles weergeven 

Santa Maria dei Miracoli

De marmeren gevel en oogverblindende ramen met spirografische motieven maken van Santa Maria dei Miracoli een prachtige plek. De kerk ligt op de oever van het Miracoli-kanaal en is aan het einde van de 15de eeuw gebouwd, ter ere van een heilig icoon van Maria, dat op deze plek te vinden was. Dit icoon was beroemd vanwege een aantal wonderen. Zo zou het verantwoordelijk zijn geweest voor de herrijzenis van een man die in het kanaal van Giudecca was verdronken. De kerk Santa Maria dei Miracoli werd opgericht om de groeiende aantallen pelgrims te kunnen verwelkomen.

Tegenwoordig is met name het beroemde renaissance-ontwerp van architect Pietro Lombardo de publiekstrekker van de kerk. De meerkleurige marmerpartijen, pilasters en versierde reliëfs doen vermoeden dat het hier om een veel grotere kerk gaat. Het mooiste punt om de buitenzijde te bekijken is aan de oever, maar ook binnen is het erg indrukwekkend. Zo vind je daar het legendarische icoon ‘I Miracoli.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour: kunst- en architectuurwandeling door Venetië

20 beoordelingen

Ontdek de weergaloze kunst en architectuur van Venetië tijdens een privéwandeltocht met uw eigen gids. De tocht is vooral gericht op gebieden met ...  Meer info

  • Locatie: Venetië, Italië
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 44,42