Tromsø bezienswaardigheden Alles weergeven 

Lyngen Alpen

2 beoordelingen

Zo’n 300 km over de poolcirkel, ten noordoosten van de stad Tromsø, liggen de Lyngsalpene (Lyngen Alpen). Het is een bergketen met ruige toppen van 90 km lang tussen Lyngenfjord in het zuiden en de Ullsfjord tegen de grens met Zweden in het noorden. Ze vormen een spectaculair landschap van diepe kloven, glanzende ijsgletsjers en wilde rivieren met rotsblokken en kliffen die tot 1.000 meter boven de zee uitsteken.

De hoogste berg is de Jiekkevarre met een hoogte van 1.833 meter. Daarmee zijn de Lyngen Alpen in de winterperiode een paradijs voor ervaren klimmers en extreme skiërs. De vriendelijke lager gelegen hellingen worden een sneeuwwereld, die ideaal is voor sleetochten, sneeuwsafari en het bekijken van het prachtige Noorderlicht, dat sfeervol langs de winterse hemel danst. In de zomertijd zijn de bergen verlicht door de middernachtzon. Zeilers verzamelen zich op de rustige beschutte wateren van de fjorden en vissen is dan de populairste sport.

Tours en tickets

Alles weergeven

Lapland Lyngen Alpen sneeuwscootersafari vanuit Tromsø

20 beoordelingen

Hebt u zin in een sneeuwscootertocht in één van Laplands meest spectaculaire regio's? Zo ja, dan is deze 7 uur durende sneeuwscootersafari voor ...  Meer info

  • Locatie: Tromsø, Noorwegen
  • Duur: 7 uur
  • Taal: Engels
Van USD 225,28