Tromsø bezienswaardigheden Alles weergeven 

Kvaløya

Kvaløya is het vijfde eiland van Noorwegen qua grootte, met een oppervlakte van 740 vierkante kilometer. De naam betekent in de Samische taal “Walviseiland”, met dank aan de keten van bergen in het midden. Het ligt ten westen van Tromsø. Door de verbinding via de elegante Sandnessundbrug is de oostkust van Kvaløya een soort buitenwijk van de stad geworden. Dit heet ook wel Kvaløysletta en er wonen zo’n 10.000 mensen.

Van de met sneeuw bedekte toppen is Store Blåmann de hoogste op 1.044 meter. Deze is begaanbaar voor gemiddelde klimmers. Kvaløya heeft ook fjorden en een ruig kustlandschap, waarvan de westkust aan de woeste Atlantische Oceaan grenst. Aan de zuidwestkust vindt u het eiland Sommarøy, bekend van prachtig witte stranden. Voor de kust zijn van eind november tot januari bultruggen te zien. De kleine plaats Ersfjordbotn, waarvan vooral de kliffen aan de fjord opvallen, is een van de topbestemmingen in Noorwegen voor het zien van het Noorderlicht.

Tours en tickets

Alles weergeven

Sleesafari met husky's vanuit Tromsø

14 beoordelingen

Dol op sneeuw? Dol op snelheid? Bij deze 4,5 uur durende husky-safari vanuit Tromsø ervaart u het allemaal tijdens een adrenalineverhogend avontuur. Reis ...  Meer info

  • Locatie: Tromsø, Noorwegen
  • Duur: 4 uur 30 minuten
Van USD 218,70