Tokio bezienswaardigheden Alles weergeven 

Kotoku-in (Grote Boeddha van Kamakura)

139 beoordelingen

Het 14 meter hoge bronzen beeld van de Boeddha van Kotoku-in, ook wel de Grote Boeddha van Kamakura, is het op een na grootste Boeddhabeeld van Japan en waarschijnlijk het meest bekende. De zittende figuur van Amitabda-Boeddha wordt door Japanse Boeddhisten aanbeden als God van Verlossing. Het beeld werd voltooid in 1252 nadat het vorige houten beeld en het gebouw in 1248 door een tsunami werden verwoest. Honderden jaren later zijn nog sporen van de oorspronkelijke gouden bladeren te zien. De identiteit van de kunstenaar die het beeld heeft gemaakt is nog steeds een mysterie.

De tempel van Kotoku-in valt onder de Jodostroming van het Boeddhisme, de meest populaire tak van het geloof in Japan. Hoewel de grote Boeddha de echte publiekstrekker is, kunnen bezoekers ook over het terrein wandelen en de vier bronzen lotusbladeren zien die eerst onderdeel waren van het voetstuk van het beeld. Ook zijn de hoekstenen van de hal, waar het beeld oorspronkelijk in stond, nog te zien.

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtrip vanuit Tokio naar Kamakura en de baai van Tokio

139 beoordelingen

Ontdek het platteland buiten Tokio op een dagtrip naar Kamakura en Enoshima. Dan ziet u de Grote Boeddha van Kamakura en krijgt u een rondleiding door oude ...  Meer info

  • Locatie: Tokio, Japan
  • Duur: 9 uur 30 minuten
Van USD 116,24