Den Haag bezienswaardigheden Alles weergeven 

Vredespaleis

675 beoordelingen

Het Vredespaleis is een van de bekendste gebouwen van Nederland en de trots van Den Haag. Het is het symbool van de sleutelrol die Nederland speelt op het gebied van internationaal recht en politiek. Het Vredespaleis werd tussen 1907 en 1913 gebouwd door Andrew Carnegie. Het is tegenwoordig de thuisbasis van het Internationale Hof van Justitie van de VN, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en het Permanent Hof van Arbitrage, waarmee het een belangrijk middelpunt van wereldvrede is.

Het gebouw zelf heeft een imposante neorenaissance bouw van Belgische en Nederlandse steensoorten. Opmerkelijk is de weelderige inrichting, die model moet staan voor het “grote gedachtengoed van wereldvrede”. Er is een grote kunst- en meubelcollectie te zien met stukken van over de hele wereld. Er zijn begeleide tours vanuit Rotterdam of Amsterdam, waarbij bezoekers de kamers, bibliotheek, het museum en de tuinen van het paleis te zien krijgen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Amsterdam Shore Excursion: privé dagtocht naar Den Haag, Rotterdam en Delft in One Day

In deze privétour van een hele dag kunt u Nederland binnen 1 dag verkennen. Bezoek de Nederlandse grote steden: Den Haag, Rotterdam en Delft. U krijgt de ...  Meer info

  • Locatie: Amsterdam, Nederland
  • Duur: 8 uur
  • Taal: Engels
Van USD 121,09