Seville bezienswaardigheden Alles weergeven 

El Arenal

5 beoordelingen

El Arenal is een wijk op de oostelijke oever van de rivier Guadalqivir en heeft een aantal van de meest beschreven straatjes van Sevilla. De naam (arena is Spaans voor zand) verwijst naar het verleden toen, in de 16de en 17de eeuw, de zandoevers gebruikt werden als haven van Sevilla. Daarmee was Sevilla een van de belangrijkste havensteden ter wereld. Vanaf hier gingen schepen westwaarts om een nieuwe wereld te ontdekken of naar het oosten voor de specerijen. Ze kwamen meestal terug met grote kostbaarheden.

Tegenwoordig is de buurt, die in het historisch deel van de stad ligt, vooral bekend vanwege de voorliefde voor stierenvechten en religie. Het diepe geloof van de inwoners is goed te zien aan de enorme hoeveelheid broederschappen, die hun toewijding elk jaar tijdens de Heilige Week tonen. De katholieken van Sevilla komen samen en vormen een kleurrijke processie door de straten van de stad.

Tours en tickets

Alles weergeven

Flamencoshow bij Tablao Flamenco El Arenal in Sevilla

149 beoordelingen

Ervaar authentieke Andalusische flamenco van het prestigieuze Tablao Flamenco El Arenal in Sevilla. Tablao El Arenal wordt vaak beschouwd als een van de beste ...  Meer info

  • Locatie: Seville, Spanje
  • Duur: 90 minuten
Van USD 42,82