San Francisco bezienswaardigheden Alles weergeven 

Cartoon Art Museum

Het Cartoon Art Museum in San Francisco biedt plaats aan meer dan 6.000 originele werken van strip- en tekenkunst. Hiermee is het een van de grootste collecties in zijn soort. Met het tentoonstellen en onderzoeken van deze toegankelijke kunstvorm, wil het museum de unieke sociale, culturele en historische betekenis van strips bewaren. Zo is een collectie ontstaan met voor elk wat wils, zoals columns, stripboeken, grafische romans, anime en zelfs de grappen uit de zondagskranten.

Strips zijn er in allerlei soorten, van humor tot politiek, van vriendelijk tot confronterend en van eenvoudig tot gedetailleerd. Het museum eert alles van Spiderman tot The Economist. Het museum werd gesticht in 1984 en kreeg een subsidie van Charles Schultz. Het is het enige museum aan de westkust van de VS, dat geheel gewijd is aan stripkunst. Er is ook een onderzoeksbibliotheek en een boekwinkel, met wisselende tentoonstellingen en leerzame evenementen voor zowel kinderen als volwassenen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Go San Francisco Card

24 beoordelingen

Verken San Francisco op eigen beweging met de flexibele Go San Francisco Card. Doe zo veel of zo weinig sightseeing als u wilt, in uw eigen tempo en tegen een ...  Meer info

  • Locatie: San Francisco, Californië
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels
Van USD 69,00