Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Il Vittoriano museumcomplex

2 beoordelingen

Veel bezoekers van Rome zien alleen de buitenkant van het enorme monument van Victor Emanuel II. Ze maken even snel een foto en gaan verder. Lokaal wordt het ook wel “de typemachine” genoemd, vanwege de enorme omvang. Als je de trappen opgaat, zul je ontdekken dat er ook binnen genoeg te zien is.

Het monument werd in 1910 voltooid ter ere van de eerste koning van een verenigd Italië. Het Italiaanse Graf van de Onbekende Soldaat maakt sinds 1921 deel uit van het complex. Binnen in het gebouw is het Museo Centrale del Risorgimento gevestigd, gewijd aan de eenwording van Italië. De toegang van het museum kan wat moeilijk te vinden zijn, omdat de deuren niet duidelijk zijn gemarkeerd. Er is ook een ingang via de Mamertijnse gevangenis San Pietro in Carcere.

Binnen vind je ook de Complesso del Vittoriano, een kunstgalerie met wisselende exposities, en de Sagrario delle Bandiere, een tentoonstelling van Italiaanse marinevlaggen en andere historische marineweergaves.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour van een halve dag door Rome met minibus en Engelssprekende chauffeur

Geniet van een geweldige halve dag sightseeing in Rome. Een Engelssprekende chauffeur geeft commentaar bij bezienswaardigheden en kan de tour aanpassen op uw ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 4 uur
  • Taal: Engels
Van USD 360,00