Viator

Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Zeven Heuvelen

1 beoordeling

Voordat het Romeinse Rijk tot bloei kwam, ver voordat de stad Rome ook maar bestond, werd de regio al tijdenlang bewoond. De veenachtige dalen en steile heuvels boden natuurlijke bescherming. Waar ooit afzonderlijke groepen de diverse heuvels bevolkten, zijn ze waarschijnlijk samengegroeid toen er meer mensen kwamen.

In de 4de eeuw voor Christus werden de zogenaamde zeven heuvelen afgebakend door de Servische muur, de oude stadsmuur van Rome. Hoewel Rome sindsdien veel groter is geworden, wordt het gebied van de zeven heuvelen nog steeds beschouwd als het geografische centrum van de stad.

Volgens de legende zou Rome door Romulus zijn gesticht op de heuvel Palatijn, op restanten van eerdere bebouwing. Tegenwoordig is dit een archeologisch park met het woonhuis van Augustus, de tempel van Apollo en de Magna Mater. De grootste van de zeven heuvelen is de Esquilijn.

Tours en tickets

Alles weergeven

Heuvels van het oude Rome per Vespa

2 beoordelingen

Ontdek de beroemde heuvels van Rome per Vespa met deze leuke 3 uur durende tour. Tijdens deze tour maakt u kennis met veel verborgen juweeltjes en unieke ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 156,30