Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Ponte Sant'Angelo

Ponte Sant'Angelo is de brug over de rivier Tiber, die loopt van het centrum van Rome naar Castel Sant'Angelo. Dit kasteel was ooit de graftombe van keizer Hadrianus, vervolgens woonhuis van de paus en nu een museum. De brug dateert van 134 na Christus, toen Hadrianus deze liet bouwen als looppad naar zijn mausoleum. De brug kreeg toen de naam Pons Aelius of Pons Hadrianus. Volgens de legende kondigde de aartsengel Michaël in 590 boven op het mausoleum het einde van de pestepidemie aan. Naar aanleiding daarvan werden de burcht en de brug naar hem vernoemd.

De tien beelden van engelen zijn de meest opvallende elementen van de brug, die tegenwoordig alleen toegankelijk is voor voetgangers. Deze werden door de bekende kunstenaar Bernini gemaakt in opdracht van Paus Clemens IX in 1669. Helaas voltooide Bernini er zelf maar twee, die ook nog eens in de collectie van de paus werden opgenomen. De beelden die nu op de brug staan zijn door leerlingen van Bernini gemaakt.

Tours en tickets

Alles weergeven

Nachtelijke rondvaart over de Tiber in Rome met diner

210 beoordelingen

Ervaar de romantiek van het nachtelijke Rome tijdens deze 2,5 uur durende cruise over de Tiber met diner. Geniet tijdens een gastronomisch 4-gangendiner van ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 2 uur 30 minuten
Van USD 77,40