Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Domus Aurea

Het oude woonhuis van keizer Nero, oftewel het “gouden huis”, werd gebouwd na een grote brand in het jaar 64. Het nam bijna een derde van de oppervlakte van de stad Rome in. De naam komt voort uit het goud dat de gevel sierde. Geschat wordt dat tegenwoordig nog maar 20 procent van het oorspronkelijke gebouw overeind staat. Overblijfselen van de fresco’s en de met juwelen versierde plafonds laten zien hoe het er in oud Rome uit zag.

Het gebouw werd vooral ter vermaak ontworpen. Op een gegeven moment waren er meer dan 300 kamers, waarvan er geen enkele als slaap- of woonkamer was ingericht. Wel was het overdreven luxe ingericht met marmer, ivoor, mozaïeken en grote fonteinen. Ook was er een groot tuinencomplex en een kunstmatig meer in het midden. Ooit waren hier kostbaarheden uit veroverde oosterse steden te vinden. Tegenwoordig zijn slechts een dertigtal kamers voor het publiek toegankelijk. Daar zien de bezoekers architectuur en kunst van meer dan 2.000 jaar geleden.

Tours en tickets

Alles weergeven

Fietstocht in kleine groep door Rome met elektrische fiets

645 beoordelingen

Geniet van het beste dat Rome te bieden heeft met een 4 uur durende fietstocht met een lokale gids. Fiets door Rome en ontdek de eeuwenoude monumenten, ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 58,35