Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Galleria Doria Pamphilj

De Galleria Doria Pamphilj in Rome is een van de grootste en belangrijkste paleizen in het centrum van de stad. Het is de thuisbasis van de familie Doria Pamphili (ook geschreven als Pamphilj) en er wonen nog steeds enkele familieleden in een deel van het paleis. Het originele gebouw stamt uit de 15de eeuw en is daarna enkele keren gerenoveerd. Een bezoek aan de galerie biedt een kijkje in het aristocratische leven van Rome. Veel privéruimten, waaronder een danszaal, kapel en woonruimten zijn nu nog toegankelijk. Alle zijn ze voorzien van uitgebreide schilderingen en beeldhouwkunst.

De kunstcollectie zelf bevat ongeveer 400 stukken uit de periode van de 15de tot 18de eeuw. Zo zijn er bekende werken als een portret van Paus Innocentius X door Velázquez en twee borstbeelden van dezelfde paus, gemaakt door Bernini. De spiegelgalerij is een van de mooiste ruimten van het paleis met onder andere de schilderingen die de werken van Hercules uitbeelden.

Tours en tickets

Alles weergeven

Barokconcert op oudejaarsdag in de Galleria Doria Pamphilj

De elegante Romeinse barokmuziek staat centraal in dit buitengewone evenement. Geniet van de oorspronkelijke klanken van de 17e eeuw gespeeld op originele ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 60 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 44,77