Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Church of Sant'Ignazio di Loyola

Naar de maatstaven van de stad Rome is de kerk Sant'Ignazio di Loyola helemaal niet zo oud. Deze werd ingewijd in 1722, maar dat komt vooral omdat het tot 1650 een privékerk was.

De heilige Ignatius van Loyola was de stichter van de Jezuïeten. De originele kerk werd rond 1560 door deze gemeenschap gebouwd op de fundamenten van een eerder gebouw. Die kerk, bedoeld als een privékapel van de eerste Jezuïeten-universiteit (Collegio Romano), werd in 1580 uitgebreid, maar bleek vanaf 1600 alweer te klein voor het grote aantal studenten op de universiteit. De bouw van het huidige gebouw startte in 1626, slechts vier jaar na de heiligverklaring van Ignatius van Loyola. Het werd in 1650 geopend voor het publiek.

Het interieur laat de barokke stijl met veel versierselen goed zien. Overal is goud te zien, met gigantische schilderingen en iconen en verhalen uit het geloof van de Jezuïeten.

Tours en tickets

Alles weergeven

Segwaytour door het oude Rome met optioneel ticket voor het Colosseum zonder wachtrij

58 beoordelingen

Verken de historische hoogtepunten van Rome tijdens deze Segway-tour van 3 uur. Rol door de middeleeuwse straten onder leiding van een deskundige gids en ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 3 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 66,33