Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Castel Gandolfo

11 beoordelingen

Voor velen is Castel Gandolfo een van de meest schilderachtige stadjes van Italië. Het rustige plaatsje ligt in de Albaanse Heuvels met uitzicht over het Meer van Albano. Met minder dan 10.000 inwoners is Castel Gandolfo voor gasten een ontspannen uitstapje tussen de vaak wat grotere stedelijke bestemmingen. Het is zo’n populaire bestemming bij lokale inwoners die rust zoeken, dat zelfs de paus hier vakantie viert.

Reizigers vinden er idyllische zomervilla’s en cottages, waarvan er een aantal nog stammen uit de 17de eeuw, maar ook indrukwekkende religieuze architectuur, zoals de legendarische Chiesa della Madonna del Lago (kerk van onze vrouw van het meer). Het is mogelijk het apostolische paleis te bezoeken, waar de paus in de zomer verblijft, evenals de Vaticaanse sterrenwacht. Castel Gandolfo heeft ook een aantal oude religieuze ruïnes, een voormalig kasteel en een prachtig verscholen natuurbad in een donkere grot.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour van een halve dag naar de Castelli Romani vanuit Rome: Frascati en Castel Gandolfo

57 beoordelingen

Ontsnap aan de drukte en het gekrioel van Rome en bezoek de pittoreske heuvels van de Castelli Romani tijdens een tour van een halve dag! Ontspan tijdens de ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 61,40