Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

San Paolo fuori le Mura

De San Paolo fuori le Mura, wat “Sint-Paulus buiten de muren” betekent, is een van de vier pauselijke basilieken van Rome. Ooit was dit de grootste basiliek ter wereld, totdat in 1626 de Sint-Pietersbasiliek werd voltooid. De oorspronkelijke kerk werd gebouwd in de 4de eeuw, maar brandde volledig af in 1823. Toen werd op dezelfde plek de huidige kerk neergezet. Hier zou ook het graf van de apostel Paulus zijn, waarnaar de kerk genoemd is. Zijn graf stond destijds buiten de Aureliaanse Muur, de stadsmuur van het oude Rome.

De kunstcollectie van de basiliek bevat schilderijen uit de oorspronkelijke kerk, waarvan er sommige dateren uit de 13de eeuw. Er zijn ook een aantal zeldzame documenten en opgravingen te zien, die van de brand gered konden worden. De buitenzijde van de kerk heeft 150 zuilen en een enorm beeld van Paulus. De gevel is versierd met mozaïeken uit de periode 1854 - 1874.

Tours en tickets

Alles weergeven

Volledige dagtour: Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek en de belangrijkste basilieken van Rome

939 beoordelingen

Vier uw bezoek aan Rome met een speciale tour door het Vaticaan en de aartsbisschoppelijke basilieken van Rome. Na een tour zonder wachtrij door de Vaticaanse ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 9 uur
  • Taal: Engels
Van USD 120,27