Rome bezienswaardigheden Alles weergeven 

Fontana della Barcaccia

Onderaan de legendarische Spaanse Trappen in Rome staat de Fontana della Barcaccia. Het is van de meest unieke fonteinen van de stad. Het is ontworpen in een barokke stijl en beeldt een half gezonken schip uit dat wordt overspoeld met vers water. Barcaccia betekent “oude boot”. Deze fontein dateert uit de 17de eeuw toen deze in opdracht van paus Urbanus VIII werd aangelegd. De fontein zou zijn gebaseerd op de boten die achterbleven als de Tiber weer eens overstroomde. De versieringen met zon en bijen komen uit het familiewapen van de paus.

Het ontwerp is van Pietro Bernini en heeft aan elk uiteinde een kop die water uitspuugt. De zoon van Bernini, Gian Lorenzo, werd een bekende barokkunstenaar met werken door de hele stad. De fontein is onlangs gerestaureerd nadat hooligans van Feyenoord deze hadden beschadigd. Het is een van de bekendste fonteinen van Rome.

Tours en tickets

Alles weergeven

Kleine groepstour met Spaanse Trappen en onder de grond bij Vicus Caprarius

5 beoordelingen

Ontdek twee van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome tijdens deze twee uur durende tour. Begin op het Piazza di Spagna, waar uw gids over de ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 95,27