Rio de Janeiro bezienswaardigheden Alles weergeven 

Recreio dos Bandeirantes Beach

Recreio dos Bandeirantes, in het uiterste westen van Rio de Janeiro, wordt zelden bezocht door toeristen. De kuststrook herbergt een rustige woonwijk met dezelfde naam en wordt doorgaans alleen ‘Recreio’ genoemd. Hoewel er een aaneengesloten strook van 20 kilometer strand tussen Barra da Tijuca, Reserva Beach en Recreio Beach ligt, begint het deel dat wordt gezien als Recreio Beach ten zuidwesten van Reserva en ten noordoosten van Pedra do Pontal. Die laatste is een herkenbare granieten rots, die aan de kust uit de zee omhoog steekt.

Omdat het minder druk en bezocht wordt dan de zuidelijke stranden van Ipanema en Copacabana, vind je in Recreio nog de sfeer van rust, sportiviteit en surfliefhebbers. De lokale bevolking komt er graag vanwege het grote aanbod van buitensport- en watersportactiviteiten. Dit varieert van hardlooppaden en beachvolleybal tot boarden en windsurfen. Recreio Beach is een van de weinige plekken aan de lange kustlijn van Rio, waar de golven steeds klein en rustig zijn.

Tours en tickets

Alles weergeven

Pedra do Telégrafo Hiking Tour

1 beoordeling

Pedra do Telégrafo ligt op een hoogte van 1861 m (354 meter) en bevindt zich in het Pedra Branca State Park. Het biedt een prachtig uitzicht op de ...  Meer info

  • Locatie: Rio de Janeiro, Brazilië
  • Duur: 6 uur
  • Taal: Engels
Van USD 80,50