Praag bezienswaardigheden Alles weergeven 

Český Krumlov

6 beoordelingen

Een van de eerste plekken in Tsjechië, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen, is het middeleeuwse stadje Český Krumlov. Het ligt op zo’n 3 uur reizen ten zuiden van de hoofdstad Praag en is dus zeer geschikt als dagtocht. Het gelijknamige kasteel is het hart van het historische centrum. Het is het tweede kasteel in grootte van het land na kasteel Hradčany in Praag. Op het terrein zijn ook de Sint Vituskerk uit de 15de eeuw en een baroktheater uit de 17de eeuw te vinden.

Ondanks perioden van verval tijdens de sombere tijd van het communisme en recentere overstromingen door de rivier Vltava in 2002, is de statige schoonheid van Český Krumlov onverwoestbaar gebleven. De plaats, die ontstond vanaf de late 13de eeuw, heeft een grote hoeveelheid gebouwen uit de 14de tot en met 17de eeuw, waarvan er veel nauwkeurig zijn gerestaureerd tot hun oorspronkelijke glorie. Het is een prachtige mix van architectuur uit de gotiek, renaissance en barok.

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtrip naar Cesky Krumlov vanuit Praag

400 beoordelingen

Als u dol bent op kastelen, grijp dan uw kans om het op de Werelderfgoedlijst geplaatste kasteel van Cesky Krumlov te zien! Het staatskasteel van Cesky ...  Meer info

  • Locatie: Praag, Tsjechië
  • Duur: 10 uur
  • Taal: Engels
Van USD 77,82