Porto bezienswaardigheden Alles weergeven 

Palácio da Bolsa

Het voormalige beursgebouw van Porto, het Palácio da Bolsa, is een enorme 19de-eeuwse villa in het hart van de historische binnenstad, die UNESCO-werelderfgoed is. Een parel van neoklassieke architectuur en vol van geschiedenis. De grote balzalen hebben in de loop der jaren heel wat gasten mogen verwelkomen, waaronder koningin Elizabeth II.

Tegenwoordig is het Palácio da Bolsa uitsluitend onder begeleiding geopend voor het publiek, waarbij bezoekers een aantal van de rijkelijk ingerichte kamers kunnen bewonderen. Hoogtepunten zijn de Nations’ Room, met een collectie van internationale vlaggen, en de prachtige parketvloeren en de monumentale trap met schitterende bronzen kandelaars. De onbetwiste publiekstrekker is de prachtige Arabische Kamer, waarvan het Arabische decor en de vergulde zuilen zijn gebaseerd op het bekende paleis Alhambra in Granada. Er worden het hele jaar door muziekconcerten georganiseerd.

Tours en tickets

Alles weergeven

4-uur semi-privé stadstour door Porto

1 beoordeling

Porto ligt sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dateert uit de 4e eeuw, een van de oudste toeristische bestemmingen van Europa. Porto staat bekend ...  Meer info

  • Locatie: Porto, Portugal
  • Duur: 4 uur
  • Taal: Engels
Van USD 43,99