Phuket bezienswaardigheden Alles weergeven 

Eiland James Bond (Khao Phing Kan)

4 beoordelingen

Deze schilderachtige eilandengroep was ooit niet meer dan een stip op de kaart in nationaal park Ao Phang Nga. Maar in 1974, toen James Bond zich in de film ‘The Man with the Golden Gun’ op Khao Phing Kan verstopte, werd dit nauwelijks bezochte kalksteeneiland een populaire bestemming voor reizigers van de tochten met een langstaartboot.

Samen met de nieuwe bekendheid kwamen hordes toeristen en werd het eiland bedreigd in haar natuurlijke schoonheid. Sinds 1998 is het verboden voor boten om Ko Tapu, de 20 meter hoge kalksteenrots net buiten de kust, te benaderen. Zo moet de erosie en eventuele instorting van het kalksteen voorkomen worden. Reizigers houden van de weelderige vegetatie, rotskliffen en donkere grotten op de eilanden. Bij de meeste trips kunt u ook zwemmen en de omliggende wateren verkennen. Hongerige gasten kunnen een excursie ondernemen door het eten van een lunch in het nabijgelegen moslimdorp.

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtour James Bond Island per longtailboot vanuit Krabi met kajakoptie

7 beoordelingen

Onderneem een reis naar James Bond Island met een grote longtailboot. Ga sightseeën en kanoën op een 8 uur durende tour met gids door de prachtige ...  Meer info

  • Locatie: Krabi Noi, Thailand
  • Duur: 8 uur
  • Taal: Engels
Van USD 42,41