Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Saint-Étienne-du-Mont

3 beoordelingen

In een stad met prachtige kerken en kathedralen zoals de Notre Dame en Sainte-Chapelle, blijft de Saint-Étienne-du-Mont een van de mooiste kerkgebouwen van Parijs. Deze werd gebouwd tussen 1492 en 1655 in een mix van gotische en renaissancestijlen. Het gebouw beschikt over het enig overgebleven doksaal van Parijs, dat stamt uit 1535.

De heilige Genoveva, patroon van de stad, lag begraven in de zuidoostelijke hoek van de kerk, voordat de Franse revolutionairen haar overblijfselen vernietigden. Tegenwoordig is in de rijkelijk versierde graftombe slechts een enkel vingerbotje, dat is overgebleven, ondergebracht. Ook Jean Racine en Blaise Pascal, twee van de meest bekende intellectuelen van de stad, zijn in de kerk begraven.

Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de oudste orgelkast van Parijs (in 1631 vervaardigd door Jean Buron), een barokke kansel uit 1651 en een serie gebrandschilderde ramen uit de periode van begin 16de eeuw tot begin 17de eeuw.

Tours en tickets

Alles weergeven

Parijs - avondwandeling door het Quartier Latin

142 beoordelingen

Ontdek de verborgen geheimen van het Quartier Latin tijdens een avondwandeling door dit legendarische district aan de linkeroever. Deze buurt van Parijs bevat ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 23,21