Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Musée National de Ceramique de Sèvres

396 beoordelingen

Aan het begin van de 19de eeuw stichtte Alexandre Brongniard, de toenmalige directeur van de porseleinfabriek in het Franse Sèvres, het Musée National de Ceramique de Sèvres. Doel was om de geschiedenis en het ambacht van de porseleinfabriek tentoon te stellen. Het bedrijf in Sèvre werd gezien als een van de meest excellente porseleinproducenten ter wereld.

Tegenwoordig heeft het museum, op de oevers van de Seine, een collectie van meer dan 50.000 objecten van keramiek (een van de grootste ter wereld) uit verschillende landen en perioden en gemaakt met diverse technieken. Slechts een vijfde deel van de collectie is voor het publiek toegankelijk. Het museum is op thema ingedeeld, waaronder keramieken uit Oud Griekenland, China en Islamitische landen, Moors aardewerk, Japanse en Koreaanse raku-objecten, moderne keramiek en een verzameling werken van Luca della Robbia.

Tours en tickets

Alles weergeven

Paris Pass: inclusief hop-on hop-off bustour en toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden

1.487 beoordelingen

Ontdek de vrijheid van onbeperkt bezienswaardigheden bezoeken met de Parijs-pas, waarmee u gratis toegang krijgt tot de beste attracties die Parijs te bieden ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 144,67
USD 152,99 Bespaar:USD 8,32