Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Parc des Princes

Parc des Princes is het thuisstadion van voetbalclub Paris Saint-Germain, de belangrijkste voetbalclub van de Franse hoofdstad. Parc des Princes is een van de meest toonaangevende sportaccommodaties van Parijs. Hoewel in 1998 het grotere Stade de France werd geopend, waar nu de nationale selecties van voetbal en rugby spelen, blijft het een indrukwekkend stadion.

Het stadion werd gebouwd in 1972 en is een opvallende creatie van architect Roger Taillibert. Het heeft een avant-garde ontwerp en met een capaciteit van 49.000 toeschouwers is dit het 4de stadion in grootte van Frankrijk. Dit stadion is gebruikt als finish voor de Tour de France en voetbalwedstrijden van de FIFA wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en finales van de UEFA Champions League en finales voor de League Cup en Latin Cup. Daarnaast is het vanaf 1980 ook veel gebruikt voor grote popconcerten van onder andere Michael Jackson, de Rolling Stones, Muse en Green Day.

Tours en tickets

Alles weergeven

Helikoptertour over Versailles vanuit Parijs

24 beoordelingen

Bekijk Parijs vanuit de lucht tijdens een helikoptertour naar Versailles! Vlieg over de rivier de Seine, het Bois de Boulogne en het schitterende Paleis van ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: Vlucht: 25 minuten - Totaal: 1 uur en 30 minuten
Van USD 258,70