Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Palais de Justice

Het Palais de Justice ligt op een van de twee natuurlijk eilanden in de Seine in Parijs. Het behoort tot de oudste gebouwen die zijn overgebleven van het voormalige koninklijke paleis. Het is het middelste van drie grote gebouwen op Île de la Cité (de andere twee zijn de middeleeuwse gotische kapel Sainte Chapelle en de voormalige gevangenis Conciergerie, dat nu een museum is). Het Palais de Justice is berucht vanwege de rol tijdens de Franse Revolutie, waarbij meer dan 1.000 mensen (waaronder Marie-Antoinette) ter dood werden veroordeeld, voordat ze gevangen werden gehouden in de Conciergerie ernaast en met de guillotine werden geëxecuteerd.

Omdat het Palais de Justice nog steeds voor gerechtelijke doeleinden wordt gebruik, mogen bezoekers het terrein niet op. Maar een bezoek aan de Conciergerie en Sainte Chapelle is een goede manier om Palais de Justice van buiten goed te kunnen zien. Sainte Chapelle heeft een indrukwekkende collectie van glas-in-lood-ramen en biedt het beste zicht op het Palais de Justice voor het gewone volk.

Tours en tickets

Alles weergeven

Nachtelijke spookwandeling door Parijs vol mysteries en legendes

379 beoordelingen

Voor velen betekent Parijs bij nacht een romantische plek om in het maanlicht langs de Seine te wandelen. Voor anderen is het een mysterieuze plaats waar de ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 27,35