Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Palais Bourbon

1 beoordeling

Het Palais Bourbon werd in 1722 gebouwd als privéwoning van de hertogin van Bourbon, een officiële dochter van Lodewijk XIV. Sinds 1798 werd dit paleis gebruikt als vergaderruimte voor het Franse Lagerhuis Assemblée Nationale. Sindsdien heet het ook wel de Conseil des Cinq-Cents (Raad van 500).

Tegenwoordig is het gebouw makkelijk te herkennen aan de zuilengevel, waarvoor Napoleon opdracht gaf. Deze moest lijken op die van kasteel Madeleine aan de overkant van de Seine. Je ziet er koepels, geschilderd door de Franse Romantisch kunstenaar Eugène Delacroix, maar ook werk van een aantal modern kunstenaars.

Alleen op reservering, kunnen bezoekers live bij een vergadering van het Assemblée Nationale aanwezig zijn of deelnemen aan begeleide tochten, waarbij de kunst, bouwstijl en het werk van het Franse parlement wordt belicht.

Tours en tickets

Alles weergeven

Eiffeltoren zonder wachtrij, cruise over de Seine en sightseeingtour door Parijs

2.075 beoordelingen

Zie de bekendste bezienswaardigheden van Parijs in een vier uur durende stadstour van Parijs. Uw stadstour van Parijs bestaat uit een tour door de stad per ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: 4 uur
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 95,15