Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Natuurhistorisch Museum

1 beoordeling

Het Natuurhistorisch Museum of Musee d'Histoire Naturelle, werd opgericht tijdens de Franse Revolutie in 1793. De eerste vestiging was op de plek van de Jardin des Plantes, een botanische tuin gemaakt door Louis XIII. Het museum kwam tot bloei onder leiding van natuurpioniers Jean-Baptiste de Lamarck en Étienne Geoffroy Saint-Hilaire. Hoewel het museum ooit de concurrentie aanging met de onderzoeksafdeling van de Universiteit van Parijs, is het tegenwoordig het meest bekend vanwege de leerzame collecties en richt het zicht voornamelijk op milieustudies en natuurbehoud.

Tegenwoordig bestaat de grote collectie van het museum uit drie onderdelen. Een Paleontologiemuseum, een Taxonomie-vleugel en een museum voor Geologie. Het Paleontologiemuseum is het meest bekend door de uitgebreide collectie botten en fossielen, waaronder een indrukwekkende opstelling van dinosaurusskeletten en een levensechte collectie opgezette dieren.

Tours en tickets

Alles weergeven

Wandeling door Parijs voor kinderen en gezinnen

1 beoordeling

Parijs is niet alleen voor grote mensen; ook kinderen kunnen van de stad genieten tijdens de tour voor kinderen en gezinnen. Ga ook mee of laat uw kinderen ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 143,31