Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Musée du Luxembourg

Het oorspronkelijke Musée de Luxembourg was in 1750 het eerste museum in Frankrijk dat voor het volk toegankelijk was. Er waren in het begin honderden werken van oude meesters te zien, die tegenwoordig in het Louvre zijn ondergebracht. Het kunstmuseum is nu gevestigd in de voormalige orangerie van het Palais du Luxembourg.

Het museum heeft geen vaste collectie. Slechts twee tentoonstellingen van de Réunion des Musées Nationaux en het Grand Palais, worden elk jaar getoond. Het museum staat bekend om de zorgvuldige samenstelling van tentoonstellingen en de lichtval in het gebouw. Recente exposities omvatten werk van impressionisten, zoals Monet en Manet, met dank aan kunsthandelaar Paul Durand-Ruel.

In het centrum van Quartier Latin, vlak bij het terrein van het museum kun je Café Angelina bezoeken. Omdat het museum in de bekende Jardin du Luxembourg ligt, kun je na een bezoek een lekker stuk door deze tuinen wandelen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Zonder wachtrij: ticket voor het Louvre en Big Bus hop-on hop-off tour

4 beoordelingen

Pak alle hoogtepunten van Parijs mee in één dag met de hop-on hop-off buskaart, inclusief een ticket zonder wachtrij voor het Louvre voor de ...  Meer info

  • Locatie: Paris, Frankrijk
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 70,39